GODT SALG: Stor-Oslo Eiendom solgte leiligheter for 600 millioner kroner i Meierikvartalet i fjor. Ill.: MIR
GODT SALG: Stor-Oslo Eiendom solgte leiligheter for 600 millioner kroner i Meierikvartalet i fjor. Ill.: MIR

Kan bygge 6500 nye boliger

Stor-Oslo Eiendom kjøpte tomter og eiendommer for 2,3 milliarder kroner i fjor og sitter nå med en portefølje som kan gi 6500 nye boliger.

Publisert Sist oppdatert

– 2019 blir et ekstraordinært godt år for Stor-Oslo Eiendom. Det har vært meget høy aktivitet, med både utvikling og bygging av flere prosjekter i Oslo og Akershus. I tillegg har vi vært meget aktive med kjøp av ny eiendom, som gir selskapet en stor ordrereserve og bidrar til å sikre inntjeningen mange år fremover, sier adm. direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom.

Etter å ha kjøpt tomter og eiendommer for 2,3 milliarder kroner i fjor og ytterligere en tomt i starten på 2020, kan Stor-Oslo Eiendom utvikle 6500 nye boliger fra tomtebanken. I tillegg har selskapet 150 000 kvadratmeter næring under utvikling.

– Dette gjør oss til en av de største aktørene på Østlandet, sier Grimstad.

I 2019 solgte Stor-Oslo Eiendom 370 leiligheter med en samlet verdi på over 2,2 milliarder kroner. Bare i prosjektet i Meierikvartalet i Lillestrøm ble det solgt boliger for 600 millioner kroner I 2020 skal Stor-Oslo Eiendom legge ut 400 nye leiligheter i Stor-Oslo-regionen for salg, fordelt på seks prosjekter.

– Vi har i 2019 innført miljøledelse i alle våre prosjekter, og vi implementerer FNs bærekraftsmål direkte inn i prosjektene. Vi miljøsertifiserer prosjektene og legger inn miljøtiltak som lokale energisentraler, fossilfrie byggeplasser og klima- og miljøvennlig transport. Det skal være enkelt å velge miljø i våre prosjekter, sier Grimstad.

Mathis Grimstad er også blant gjestene i Estates nye podcast. Her kan du høre hva han tenker om nybyggmarkedet og boligprisene i 2020.