Bolig:

SATSER I TRONDHEIM: I løpet av året har JM salgsstartet sitt boligprosjekt nr. 2 i Trondheim, Sjetneliv.

JM Norge solgte boliger for 3 milliarder

– Vi er meget godt fornøyde med fjorårets resultater, sier administrerende direktør Hilde Vatne i JM Norge.

Publisert Sist oppdatert

JM Norge økte i fjor salget til 684 boliger (587 enheter i 2020), og omsetningen etter JMs segmentregnskap økte til 3,030 mrd. SEK (2,716). Driftsresultatet økte til SEK 300 mill. (205), mens driftsmarginen økte til 9,9% (7,5%).

Antall byggestartede boliger økte til 636 (550) enheter.

– Den gode utviklingen skyldes først og fremst god boligetterspørsel, at JM har fått frem flere nye boligprosjekter og nye salgstrinn i større pågående boligprosjekter, og samtidig har maktet å gjennomføre boligbyggingen som forutsatt, uttaler administrerende direktør Hilde Vatne i JM Norge i en pressemelding.

Til tross for noen utfordringer med bl.a. økte kostnader og leveranseutfordringer, har JMs gjennomføringsmodell lagt grunnlaget for god utvikling og bygging gjennom året.

Hilde Vatne, administrerende direktør i JM Norge.

Hele JM Norges pågående produksjon av boliger på 1.280 boligenheter er nå kvalifisert for å være miljøsertifisert med Svanemerket. Ifølge pressemeldingen skyldes det en langsiktig beslutning 5 år tilbake om at alle JMs boliger i Sverige, Norge og i Finland skulle miljøsertifiseres med oppstart fra 2018.

– Dette settes pris på av kundene, og en undersøkelse uført av Prognosesenteret i 2021 viser at 4 av 10 forbrukere er villige til å betale mer for en miljøsertifisert bolig.

I løpet av året har JM salgsstartet sitt boligprosjekt nr. 2 i Trondheim, Sjetneliv. Prosjektet består av til sammen 84 leiligheter fordelt på 4 bygg. Så langt er 41 av disse leilighetene solgt.

– Det er tilfredsstillende at vi lykkes med vår satsing i Trondheim. I løpet av 2022 går vi etter planen i gang med salget av vårt tredje boligprosjekt på Flatåsen, og vi har allerede overlevert flere Svanemerkede boliger i Trondheimsmarkedet i prosjektet Strindalia, sier Vatne.

JM Norge har virksomhet i hele Stor-Oslo-regionen, Drammen og Vestfold, Bergen og Trondheim.

Hele JM – JM AB som JM Norge inngår i – hadde i fjor en omsetning på SEK 14,6 mrd, et driftsresultat på SEK 2,216 mrd. (15,2%) og solgte 4.248 boliger

Powered by Labrador CMS