ENDRINGER I JURYEN: Anders Berggren fra Malling blir juryleder for Cityprisen, mens plansjef Kristin Dale Selvig fra Lillestrøm går inn i juryen.
ENDRINGER I JURYEN: Anders Berggren fra Malling blir juryleder for Cityprisen, mens plansjef Kristin Dale Selvig fra Lillestrøm går inn i juryen.

Jakter kandidater til Cityprisen

Med nytt jurymedlem og ny leder av juryen til Cityprisen, starter jakten på kandidater til som skal deles ut på Citykonferansen til neste år.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha vært medlem av juryen for Cityprisen i ni år, hvorav de seneste som juryleder, gir Nesten Østberg fra Asplan Viak fra seg plassen i juryen. Jurymedlem Anders Berggren, som er adm. direktør i Malling & Co, går inn som juryleder.

- Jeg gleder meg til å fortsette i Citypris-juryen, og går til oppgaven som ny juryleder med stor spenning og en god porsjon ydmykhet. Det å etterfølge superdyktige Netten Østberg er ingen lett oppgave, men jeg er glad for å ha fire andre dyktige jury-kolleger med meg i juryen med høy og allsidig kompetanse, sier Berggren som legger til at den nasjonale Cityprisen er, og har vært, en viktig og prestisjefull pris for bransjen i mer enn 25 år.

Samtidig kommer plansjef Kristin Dale Selvig fra Lillestrøm kommune inn som nytt medlem i juryen.

- Jeg har tro på at gode forbildeprosjekter kan inspirere utbyggere til å strekke seg lenger, og planlegge gode bygg som er godt tilpasset og gir noe tilbake til omgivelsene. Jeg er også opptatt at byggenæringen må ta sin del av innsatsen med å bidra til reduksjon av klimagassutslippene. I tillegg synes jeg det er veldig positivt at Cityprisen retter seg mot næringsbygg. Det å sørge for funksjonsfordeling i et byområde, der vi sikrer arbeidsplassintensive arbeidsplasser sentralt plassert i en by eller et tettsted, samt varierte funksjoner som skaper liv i gatene og byrommene, er veldig viktig. Samfunnet må også ha fokus på at vi planlegger andre typer næringsbygg som lager og logistikkvirksomhet riktig i forhold til lokalisering, arealeffektivitet og materialbruk/energi, sier Kristin Dale Selvig.

Cityprisen skal gå til en eiendomsaktør som har strukket seg litt lengre for sitt nybygg eller rehabiliteringsprosjekt. Vinneren skal bidra til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder, og prosjektet skal også inspirere andre til å strekke seg lenger når de utvikler eiendom.

- Internt i juryen har vi pleid å kalle det «Laban-effekten», altså byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter. Med det utvikler de bedre bygg, byer og tettsteder, sier juryleder Berggren.

Øvrige jurymedlemmer er Maren Bjerkeng fra Aspelin Ramm, Kristian Ahlmark fra Schmidt Hammer Lassen og Norsk Eiendoms administrerende direktør Tone Tellevik Dahl.

Nå jakter juryen på nye kandidater til prisen som deles ut på Citykonferansen i 2024. Tre prosjekter vil bli finalister som nomineres til prisen. I år var det Aspelin Ramm og Straberrys Sommerro som vant Cityprisen.

– Vi er inne i spennende tider, hvor de vanskelige markedsforholdene gjør det utfordrende å realisere gode og lønnsomme prosjekter. Men det er kanskje nettopp prosjekter som er transformerende, representerer nyvinning og strekker seg lengre som skal til for å kunne ta prosjekter i mål når markedsforholdene blir tøffere. Vi i juryen gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å kåre vinneren av Cityprisen for 2024, sier Berggren.

Powered by Labrador CMS