Aktuelt:

BYGGER: Carl Aaby skal utvide med nytt lager for møbelgiganten.

IKEA skal bygge logistikksenter for over en milliard kroner

Med 43.000 kvadratmeter får den svenske giganten kapasitet til å ta imot og sende ut cirka to millioner ordrer hvert år.

Publisert Sist oppdatert

IKEA realiserer nå lagerplanene i Vestby kommune sør for Oslo for å møte kundenes forventninger til raskere hjemlevering, økt netthandel og sikre økt kapasitet.

Byggingen starter i løpet av våren og lageret skal etter planen stå ferdig i 2024. De 43.000 kvadratmeterne kommer til å koste en milliard kroner å utvikle, ifølge en pressemelding.

– Stadig flere handler på nett eller bestiller hjemlevering direkte fra varehusene våre, og de forventer rask levering. Tidligere har varene blitt sendt fra Sverige. Med eget sentrallager i Norge vil sju av ti kunder få varer levert på døra allerede neste dag, sier administrerende direktør Carl Aaby i IKEA Norge.

God plassering

Svenskene er blant mange andre logistikkaktører som ser Vestbys sentrale plassering som et godt utgangspunkt for levering av varer først og fremst til Oslo-regionen, og også resten av landet. Og de har kastet seg på den grønne bølgen som store deler av bransjen.

Innen 2025 har IKEA forpliktet seg til at hjemlevering skal være utslippsfri, og innen 2030 også all transport. Lageret får dessuten solceller på taket.

– Sentrallageret vil gi opp mot 200 nye arbeidsplasser og blir en viktig del av vår satsning fremover, slutter Aaby.

Powered by Labrador CMS