Utvikling:

SAMLET UTBYGGING: Ready ønsker å gjennomføre en samlet utbygging av området hvor inntekter fra utvikling kan finansiere erverv av nødvendige arealer og utvidede baner.

Idrettsforening i Oslo vest vil utvide anlegg og bygge boliger rundt

Anlegget til Ready er for lite for å kunne tilby tilfredsstillende kapasitet til alle barn og unge i området som ønsker å drive breddeidrett. Nå ser idrettsforeningen muligheter.

Publisert

I forbindelse med at kommuneplanens arealdel (KPA) i Oslo skal revideres har Ready IF sendt et innspill til Plan-og bygningsetaten (PBE). Der påpeker foreningen at det med økt boligutvikling følger et behov for lokale fritidstilbud til barn og unge i bydelen.

– En rekke områder i Ullern bydel og Vestre Aker bydel er pekt ut med hensyn til ulike grader av fortetting. En planlagt fortetting i områdene rundt Smestad, Montebello, Huseby / Hovseter, Slemdal og langs T-banen fra Vinderen til Holmenkollen vil gi økt press på de lokale klubbene Heming og Ready for å kunne tilby barn og unge en arena for lek og aktivitet, heter i hevendelsen til PBE.

Eksempel på hvordan arealet vil kunne utnyttes.

Ready ble stiftet i 1907, og klubbens hjemmebane, Gressbanen, på Holmen åpnet i 1918 på et tidspunkt det ellers bare fantes grusbaner i landet. Banen var fotballandslagets hjemmebane fra 1919 til Ullevaal Stadion overtok i 1927–1928. I dag eies banen av kommunen, men drives av Ready.

Ready er en av landets største breddefotballklubber, og har ca. 1.300 aktive medlemmer innen fotball. Klubben er også Norges største breddeklubb innen bandy.

BALANSE: Vi føler oss sikre på at vi skal finne en god balanse mellom utbygging og idrettsanlegg, sier styreleder Bendik Christoffersen i Ready Fotball.

– Antall aktive er i sterk vekst, blant annet som følge av «eplehageutbygging» over mange år, økende antall jenter og en nyetablert barneskole (Holmen) i nærområdet. De neste 3 årene anslås veksten på antall aktive til å være 300 barn og unge. Antall lag er også i sterk vekst, og vi har allerede vokst oss ut av dagens baneanlegg, skriver idrettsforeningen.

Anlegget i dag er altfor lite for å kunne tilby tilfredsstillende kapasitet til alle barn og unge som ønsker å drive breddeidrett. Både plasstilbud og frekvenstilbud er mangelfullt.

– Det er rett og slett ikke plass til alle som vil.

Gressbanen er i dag nærmest maksimalt utnyttet med én 11-er bane, én 9-er bane, tre ballbinger og klubbhus. Banene brukes til fotball i sommersesongen og islegges om vinteren.

Ready eier selv hjørnetomten der klubbhus og bensinstasjon i dag befinner seg, og er i ferd med å erverve (fra kommunen) arealet der 9-er banen i dag ligger. Den resterende del av anlegget befinner seg på areal eid av kommunen.

Ready ber om at planprogrammet tar hensyn til og konkret vurderer mulighetene for og fordelene / konsekvensene av en fremtidig utvidelse av Gressbanen-anlegget (i et langsiktig perspektiv med betydelig kapasitetsøkning) og at planprogrammet legger til rette for at dette overordnet kan avklares i den etterfølgende juridisk bindende KPA’en.

Ready ønsker å gjennomføre en samlet utbygging av området hvor inntekter fra utvikling av bolig og næring kan finansiere erverv av nødvendige arealer og utvidede baner (og eventuell hall) for fotball og bandy.

– En utvikling kan gjennomføres etappevis etter hvert som Ready erverver grunn ved å inngå frivillige avtaler med eksisterende grunneiere, som vi håper og har grunn til å tro at vil være gjennomførbart. Ekspropriasjon i samarbeid med kommunen er i ytterste konsekvens et mulig verktøy for å få realisert en ekspansjon av anlegget, om dette skulle bli nødvendig.

– Boligutnyttelsen på de gule feltene, og spesielt på «hjørnetomten» i krysset Holmenkollveien / Stasjonsveien (som Ready eier), vil være helt utslagsgivende for verdien av disse arealene og dermed hva en utbygging her vil kunne finansiere av ny bane- og hallkapasitet. Vi ønsker så klart å kunne realisere en slik utbygging uten å være avhengig av kommunale bevilgninger, skriver Ready til PBE.

Foreningen understreker at en utvidelse av Gressbanen-anlegget – med tilhørende utvikling av boliger, nytt klubbhus, mulig idrettshall og annen bebyggelse – ikke legger beslag på verdifulle naturarealer eller grøntsoner, men utnytter kun eksisterende avsatt areal til idrettsanlegg og boligformål i gjeldende KPA15 på en mer effektiv måte. Dette kan kombineres med relevante lokale servicetilbud som vil redusere behovet for bilbasert transport.

– Gressbanen er et naturlig samlingspunkt for barn, ungdom og voksne i området som bedriver breddeidrett. Vi er overbeviste om at det finnes et stort uforløst potensial for et fremtidig Gressbanen som et enda sterkere og større nav i bydelen.

Styreleder Bendik Christoffersen i Ready Fotball – til daglig advokat og partner i Thommessen – sier til Estate Nyheter at de jobber med noen samarbeidspartnere for å få på plass en utvidelse av det eksisterende anlegget på Holmen.

– Vi føler oss sikre på at vi skal finne en god balanse mellom utbygging og idrettsanlegg, slik at dette blir et positivt tilskudd for nærmiljøet, sier Christoffersen.

Powered by Labrador CMS