Annonsørinnhold

Ingunn Andersen Randa, konserndirektør OBOS
Ingunn Andersen Randa, konserndirektør OBOS

Hvor går veien ut av boligkrisa?

Må alt bli verre før det blir bedre? OBOS inviterer til debatt om hvor vi står og hvor vi er på vei.

Bli med på debattmøtet

Det siste året har salget av nybolig falt kraftig, og OBOS' konserndirektør Ingunn Andersen Randa tror det tar noe tid før boligmarkedet er stabilt igjen.

– Det er helt naturlig at mange er usikre nå. Det er vanskelig å vite hvordan boligmarkedet skal utvikle seg i den spesielle situasjonen vi er i, med høy rente, dyr strøm og generelt økte priser på det meste, sier Randa.

– Jeg er likevel ikke bekymret for utviklingen på sikt.

Økonomidebatt

Det er ikke bare stigende renter som spiller inn i situasjonen nå, men også rekorddyr strøm, inflasjon og krig i Europa. Dette er også tema for debattmøtet på Kulturhuset på Youngstorget i Oslo 14. februar. Her skal et knippe økonomiprofiler ta for seg hvor dyp krisa egentlig er og hvordan økonomien skal utvikle seg etter dette.

Nærmere bestemt kommer Marianne Marthinsen, direktør i Finans Norge, Nejra Macic, sjeføkonom i Prognosesenteret, Jimmy Bengtsson, konsernsjef i Veidekke og Sindre Heyerdahl, kommentator i E24.

Sindre Heyerdahl, kommentator E24
Sindre Heyerdahl, kommentator E24

Sindre Heyerdahl oppsummerer situasjonen slik:

– Etter pandemien står økonomiene i en slags skvis. Vi har den heftigste prisveksten på mange tiår. Sentralbankene forsøker å få kontroll ved hjelp av hissige renteøkninger, og resultatet er en kraftig forverring i kjøpekraften for folk flest, sier Heyerdahl.

Myk landing?

Sindre Heyerdahl tror usikkerheten er mindre når vi går ut av 2023 enn den er akkurat nå. For akkurat nå er spørsmålene mange og store.

– Klarer sentralbankene å lande økonomien og inflasjonen mykt og behagelig? Eller blir landingen hard og ledigheten høy? Mye kan bli avgjort i 2023, tror Heyerdahl.

Ledelsen i OBOS er også på plass for å snakke om hvilke konsekvenser dagens usikre situasjon har på produksjonen av nye boliger. Møtet er åpent for alle, og det blir mulig å stille spørsmål fra salen. Møtet kan også følges digitalt.

Bli med på debattmøtet


Powered by Labrador CMS