GRØNN PROFIL OG MANGFOLD: TAG Arkitekters forslag er nærmest de ambisjonene som Rexir Holding har fort tomten. Ill.: TAG Arkitekter
GRØNN PROFIL OG MANGFOLD: TAG Arkitekters forslag er nærmest de ambisjonene som Rexir Holding har fort tomten. Ill.: TAG Arkitekter

Her skal det bygges 800 boliger

På Melvoldjordet i Lillestrøm kommune vil Rexir Holding bygge 800 nye boliger.

Publisert Sist oppdatert

Det er i Frogner i tidligere Sørum kommune, som nå er en del av Lillestrøm kommune, at Rexir Holding har de omfattende utviklingsplanene. Daglig leder Filip Rygg forteller til Estate Nyheter at de rett før jul avsluttet et parallelloppdrag for Melvoldjordet. I tråd med kommuneplanen og planinitiativet som kommunen har vedtatt for tomten planlegges det 800 nye boliger.

– Vi har fått tre ulike konsepter, som alle viser en spennende grønn byutvikling. TAG er nærmest de ambisjoner vi har lagt for tomten, hvor det både skal være en sterk grønn profil og en mangfold av boligtyper. Men også innspillene fra Code og danske 3XN er svært verdifulle, sier Rygg.

Rexir Holding vil bygge små eneboliger, rekkehus, tradisjonelle leiligheter og Tryggbo, et servicekonsept med bemannet resepsjon, felles middag, omsorgsteknologi og liknende. Det vil også bli bygd barnehage, parsellhager, nabolagscafé og en butikk dersom kommunen åpner for det.

– I stedet for å invitere ulike arkitekter inn når reguleringsplanen hadde lagt rammene, ønsket vi å få arkitektene inn først, slik at de beste løsningene, ideene og visjonene legger rammer for reguleringsplanen. Dette var ikke et kommunalt krav, men er en arbeidsform vi ser som veldig nyttig. Det vi bygger skal tross alt overleve alle oss som arbeider med planområdet, sier Rygg.

Tomten ligger like ved både dagens og den fremtidige togstasjonen på Frogner, og Rexir Holding mener det gjør Melvoldjordet til et attraktivt sted å bo for de som arbeider i Oslo.

Rexir Holding er et eiendomsselskap som fokuserer på eiendomsutvikling ved tog- og bybanestasjoner utenfor Oslo, Bergen og Stavanger.