SCENARIOER: Arkitektselskapene understreker at illustrasjonene er karikerte bygningstypologier, som gjør det mulig å utforske ulike utviklingsscenarioer.

Her er de nye skissene av NRKs hovedkontor

De ulike skissene skal gi et godt grunnlag for å identifisere hvilke utviklingsmuligheter som gir best effekter for både byen, nabolaget og NRK.

Publisert

NRK skal etablere sitt nye hovedkontor på tomten Ensjøveien 3-7 i Oslo øst, og i februar i fjor ble det bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for eiendommen.

PBE har i planprogrammet fastsatt at det skal utredes to planalternativer i forbindelse med reguleringsplanen for Normannsløkka. Alternativene åpner for ulike løsningsforslag og scenarioer innenfor sine overordnede prinsipper.

For å kunne ha et godt informasjonsgrunnlag til konsekvensutredningene og undersøkelsene, har derfor NRK og arkitektselskapene sett det som nødvendig å operasjonalisere alternativene og eksemplifisere dem i form av tredimensjonale modeller.

– Disse skal ikke forstås som konkrete løsningsforslag eller ferdig formgitte bygninger. De er karikerte bygningstypologier som, i dette innledende stadiet, gjør det mulig å utforske ulike utviklingsscenarioer, fremgår det av en presentasjon som er utarbeidet av Rodeo Arkitekter og Nordic.

– Det vil gi oss et godt grunnlag for å identifisere hvilke utviklingsmuligheter som gir best effekter for både byen, nabolaget og NRK, og som vi bør forfølge i det videre planarbeidet, skriver arkitektselskapene.

Delalternativene gir samtidig mulighet for å undersøke ulike måter å organisere NRK på og hvordan dette møter omgivelsene.

– Alternativene gir ulike utslag med hensyn til hvordan de møter byen rundt så vel som forhold som mobilitet og forbindelseslinjer. Dette er konsekvenser vi ønsker å utforske.

– Gjennom konsekvensutredning og undersøkelser av delalternativene er målet å fremme et godt beslutningsgrunnlag for å gå videre med et konsept for utvikling av tomta som gir høyest måloppnåelse, heter det i presentasjonen.

Se alternativene i bildeserien her:

Alternativ 1A viser en sirkulær organisering av NRK i form av atriumsbygg med åpning i midten.
Alternativ 1B viser en sentrisk organisering av NRK med en samlet kjerne og armer ut fra denne.
Alternativ 1C viser en vertikal / lineær organisering av NRK hvor bebyggelsen over bakken samles i tårn (høyhus), og det frigjøres et større landskapsrom på bakkeplan.
Alternativ 2 viser en organisering av NRK ut fra PBEs føringer for byplangrep og utnyttelse av tomta.
Powered by Labrador CMS