SATSER: Den svenske bilgiganten skal bygge dette nye senteret i Norge.
SATSER: Den svenske bilgiganten skal bygge dette nye senteret i Norge.

Hedin Group satser med enda et Porsche Center

Nå har selskapet inngått en avtale om å etablere det femte bilanlegget i sitt slag for Hedin i Norge.

Publisert

Det 3.700 kvadratmeter store bilanlegget i Fredrikstad er planlagt ferdigstilt innen utgangen av 2024.

– Vi vil skape et samlingspunkt for Porsche-entusiaster i hele Østfold, sier administrerende direktør Rickard Magnusson i Hedin Performance Cars i en pressemelding.

Det er de lokale selskapene Glemmen Gård Eiendom og Dahle Eiendom som bygger og eier prosjektet de skal utvikle sammen med Hedin-konsernet. Anlegget innebærer en investering på rundt 130–150 millioner kroner.

Nyetableringen bli en del av bilbyen på Råbekken hvor flere bilmerker allerede er representert.

– Det er et stort pluss for Fredrikstad å få et profilmerke som Porsche til byen, kommenterer styreleder Øivind Aspeng i Glemmen Gård Eiendom.S

Avansert bygg

Porsche har en klart definert profil, også for arkitektur.

- Manualen er detaljert og spesifisert, og det er ikke rom for kompromisser hverken på design eller kvalitet. Det er avanserte bygg vi snakker om, tettpakket med installasjoner, avansert utrustning og spesialbestilte interiørløsninger, påpeker eiendomsdirektør Jørn Heiersjø i Hedin Group.

Andre Kvame i Dahle Eiendom sier at det blir en interessant utfordring.

– Vi har blitt enig med Hedin om at entreprenører og underentreprenører skal være så kortreiste som mulig, så vi håper at dette trigger interessen lokalt, sier han.

Stor eiendomssatsning

Hedin Group er inne i en periode med sterk ekspansjon.

- Vi forvalter over 200 eiendommer nå, og har i tillegg ca. 30 om- eller nybyggingsprosjekter innen konsernet, sier Heiersjø som leder dette arbeidet.

- Vi har prosjekter i Sverige, Norge, Belgia og Sveits. Og da har vi ikke engang begynt å se på de andre europeiske markedene hvor konsernet nylig har kjøpt nye virksomheter.

Fakta

Hedin Mobility Group er en av Europas største privateide bilforhandlere. Konsernet sysselsetter flere enn 5.000 personer og har over 200 anlegg i sju land.

Nettoomsetningen var 28,2 milliarder svenske kroner i 2021 og konsernet solgte over 125.000 biler.

Hedin Mobility Group er en del av Hedin Group sammen med Tuve Bygg AB og I.A. Hedin Fastighet AB. Hedin Group er også partner i Consensus Asset Management og Ripam Invest AB, som eier Marstrands Kurhotell, Kurbadhus og Societetshus.

Powered by Labrador CMS