Bolig:

GODT FORNØYD: Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig har lagt bak seg et godt år med høy aktivitet og store eiendomskjøp.
GODT FORNØYD: Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig har lagt bak seg et godt år med høy aktivitet og store eiendomskjøp.

Har solgt for to milliarder

- Vi regner med at vi i 2021 vil legge ut rundt 500 boliger for salg, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig.

Publisert

Selskapet solgte i 2020 boliger for to milliarder kroner og overleverte 293 boliger til boligkjøpere. Ved utgangen av året har selskapet 442 boliger under bygging.

Samlet har Fredensborg Bolig cirka 7.000 boliger under utvikling

- Vi regner med at vi i 2021 vil legge ut rundt 500 boliger for salg, sier Tollef Svenkerud i Fredensborg Bolig til Estate Nyheter.

Sammen med partnere har Fredensborg Bolig og Fredensborg gjennomført store strategiske kjøp av Nordr (tidligere Veidekke Eiendom) og Telenors eiendomsportefølje.

- Gjennom vår solide, industrielle og finansielle plattform er vi godt posisjonert for å gjennomføre betydelig tomtekjøp og oppkjøp av selskap det kommende året, sier Svenkerud.

Leie til eie

I 2019 lanserte Fredensborg Bolig Leie til eie-konseptet, som i 2020 ble iverksatt på en rekke prosjekter. Leie til eie senker terskelen inn på boligmarkedet for de med betjeningsevne, men som mangler tilstrekkelig egenkapital til å kjøpe egen bolig.

- Leie til eie styrker den sosiale bærekraften i våre prosjekter, sier Svenkerud.

Fredensborg Bolig har i løpet av 2020 inngått et pilotprosjekt med Ullensaker kommune og Husbanken, med mål om at Leie til eie skal være et boligsosialt virkemiddel gjennom offentlig og privat samarbeid.

Powered by Labrador CMS