Aktuelt:

STOR MAKT: Men Christian Ringnes mener det er særlig politikerne og byråkratene som er de reelle makthaverne når det gjelder eiendom.
STOR MAKT: Men Christian Ringnes mener det er særlig politikerne og byråkratene som er de reelle makthaverne når det gjelder eiendom.

Han er eiendomsbransjens mektigste

For andre år på rad ble Christian Ringnes kåret til eiendomsbransjens mektigste.

Det er i samarbeid med NEMEET at Estate Nyheter hvert år kårer eiendomsbransjens mektigste. Over 1.500 mennesker i og nær eiendomsbransjen har svart på undersøkelsen, som også tok for seg eiendomsaktørenes merkevare. Spørsmålene om makt var:

· Hvor mye makt mener du eller vil du anta at følgende personer har?

· Hvor positivt eller negativt vil du si at du tenker om følgende personer

· Hvor dyktig tenker du eller vil du anta at følgende personer er i jobben?

Spørsmålene om hvor godt likt og hvor dyktige personene er, ble vektet sammen med spørsmålet om ren makt. Det antas at de som regnes som svært dyktige eller er godt likt i større grad vil evne å gå gjennomslag for det de ønsker enn de som er dårlig likt og ikke regnes som like dyktig, alt annet likt.

I år som i fjor var det Christian Ringnes som stakk av med seieren i kåringen som eiendomsbransjens mektigste. Ringnes scoret særlig høyt på dyktighet og godt likt, og endte opp med en total score på 73 poeng.

– Det er bedre å være dyktig og godt likt enn upopulær og idiot, må jeg jo si, vel vitende at personoppfatninger kan endre seg raskere enn Lucky Luke trekker sin pistol. Hverken jeg eller Eiendomsspar føler at vi besitter særlig makt, i vår bransje er det politikere, leietagere og byråkrater som er de reelle makthaverne. Vi driver stort sett med vårt og prøver å få våre eiendommer og Oslo til å fremstå best mulig, det føles som en verdig oppgave, sier Christian Ringnes til Estate Nyheter.

På plass nummer to og tre finner vi henholdsvis Daniel Siraj og Sonja Horn, begge med 71 poeng. Ivar Tollefsen er eiendomsbransjens fjerde mektigste med 70 poeng, mens Olav Løvstad i DBN inntar femteplassen med 68 poeng. Aspelin Ramm-sjef Gunnar Bøyum er med sine 65 poeng eiendomsbransjens sjette mektigste.

I fjor var det Olav Thon som var «runner up» i kåringen, med en andreplass. Men i år har Thon falt kraftig på listen over Norges mektigste innenfor eiendom. Det er uklart i hvor stor grad Thons avgang som konsernsjef har vært avgjørende for nedgangen til en syvendeplass, men det har trolig spilt en rolle. Thon fikk 61 poeng, mens han i fjor oppnådde 69 poeng.

Norsk Eiendom-sjefen Tone Tellevik Dahl har vært svært synlig det seneste året, noe som har gitt resultater i kåringen over de mektigste. Scoren økte med 7 poeng til 56 poeng, mens hun rykket opp tre plasser til en åttendeplass på rangeringen.

Dette er den første målingen hvor sjefene i KLP Eiendom, Storebrand Eiendom og DNB Næringseiendom er med. KLP Eiendoms Gunnar Gjørtz endte på niendeplass med 56 poeng, to poeng før Truls Nergaard i Storebrand Eiendom. To poeng bak der igjen kom DNBs Gro Boge.

Powered by Labrador CMS