GRØNT PROSJEKT: Harbitz Torg får attraktiv finansiering.
GRØNT PROSJEKT: Harbitz Torg får attraktiv finansiering.

Grønt prosjekt fikk grønne renter

Møller Eiendom har sikret seg grønn finansiering av det nye kontorbygget på Harbitz Torg til nivåer under selskapets gjennomsnittlige marginer.

Publisert Sist oppdatert

Der er Nordic Investment Bank og Swedbank Norge som har finansiert prosjektet med i overkant av 1,5 milliarder kroner. Begge finansinstitusjonene har gitt tilsagn om såkalt grønt lån. Kontorbygget på 30 000 kvadratmeter har oppnådd energiklassifiseringen BREEAM Excellent og energiklasse A, noe som ifølge Møller Eiendom har bidratt til at lånegiverne har vært villige til å finansiere prosjektet innenfor bankenes strenge kriterier for grønne lån.

Client Executive Anders Nilsson, med ansvar for eiendom i Swedbank Norge, er fornøyd med at banken har kunnet tilby det grønne lånet.

– Grønn finansiering er et viktig satsingsområde for oss, sier han i en kommentar.

Nordic Investment Bank står for en vesentlig del av lånet. Banken gir finansiering til prosjekter etter å ha evaluert potensielle produktivitetsgevinster og miljøgevinster. Harbitz Torg oppfyller bankens kriterier for finansiering med bankens miljøobligasjoner på grunn av den grønne sertifiseringen, energieffektiviteten og bærekraftig ressursforvaltning.

– Vi opplevde at banken gjorde en grundig vurdering av prosjektets miljøkvaliteter, Møller Eiendom som virksomhet og vår bærekraftstrategi. Vi er veldig fornøyd med disse lånene, som er til betingelser vi ikke tror vi kunne oppnådd i markedet forøvrig. Det er helheten i finansieringen med de to bankene og langsiktigheten på lånet hos Nordic Investment Bank som er attraktivt for oss. Dette er med på å gi fart til bærekraftsarbeidet i Møller Eiendom, uttaler finanssjef Marianne Storli i Møller Eiendom.

Grønne lån er en betegnelse på låneprodukter som knytter seg til miljøkvalitetene til den aktuelle eiendelen det tas pant i, hvor kun de prosjektene som møter bankens miljø eller bærekraftskriterier får finansieringen. Markedet for grønne lån har til nå vært kommersielt drevet.