Lovisa Hagelberg, Business Unit Director, CBRE Data Centre Solutions.

CBRE vant datasenteroppdrag

CBRE Global Workplace har vunnet kontrakten for teknisk drift av Green Mountains nye datasenter på Hamar.

Publisert Sist oppdatert

Det israelsk-eide selskapet Green Mountain er i full gang med å bygge Norges største datasenterområde på Hamar. Selskapet setter op tre bygg på til sammen 90 MW og har opsjon på ttereligere to bygg. Et nytt anlegg på 150 MW fordelt på fem datasenter skal sikres med døgnkontinuerlig drift, og nå er det klart at CBRE Data Centre Solutions, som er en del av CBREs Global Workplace Solutions, har fått oppgaven med å drifte senteret. Det første bygget er allerede i drift.

– Vi er veldig glade for ha blitt valgt som partner av Green Mountain. CBRE har lang erfaring fra drift av datasentre, og med denne kontrakten vil vi være med på å skape en rekke arbeidsplasser i Hamar-regionen, sier Lovisa Hagelberg, Business Unit Director, CBRE Data Centre Solutions.

CBREs datasenter-team skal ivareta aktiv døgndrift, som omfatter både administrative og tekniske tjenester, herunder lokal ledelse, datateknikere, administrasjon og fysisk sikring.

– Vi har til nå ansatt mer enn 40 personer som skal bistå i teknisk drift av de tre datasentrene. Vi forventer ytterligere ansettelser kommende år, sier Hagelberg.

Anlegget skal bygges og drives i henhold til Green Mountains bærekraftstandarder. Dette inkluderer alt fra bruk av fornybar energi, miljøsertifisering av byggene og potensielle varmegjenvinningsprosjekter

Powered by Labrador CMS