FORNØYD: Bernt Nordby Skøien, adm. direktør i Clemens Eiendom.
FORNØYD: Bernt Nordby Skøien, adm. direktør i Clemens Eiendom.

Godt år for Clemens Eiendom

Clemens Eiendoms næringseiendommer økte i verdi med 128 millioner kroner i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Konsernet leverte et regnskapsmessig overskudd før skatt på 4,9 millioner kroner i 2019. I tillegg til dette har konsernets næringseiendommer hatt en positiv verdiutvikling på 128 MNOK samt at konsernets portefølje av utviklingsprosjekter har vokst og utviklet seg veldig positivt i 2019, sier Bernt Nordby Skøien, adm. direktør i Clemens Eiendom.

Han leder selskapet som eies av Opplysningsvesenets Fond. Clemens Eiendom eier tomter over hele Norge med et samlet areal på ca. 1 million dekar. Selskapet kjøper tomtene til markedspris og står for utvikling og salg av eiendommene.

Bernt Nordby Skøien har det seneste året fokusert spesielt på utvikling i Nord-Norge og det nye konseptet Smarte Nabolag.

Les mer om Clemens Eiendoms nye Smarte Nabolag-konsept her 

– De siste årene har aktiviteten og gjennomslaget for nye, gode prosjekter økt betydelig og samspillet rundt våre utviklingsprosjekter er svært godt landet rundt. Det er moro å se at vi sammen kan drive med innovativ by- og stedsutvikling for fremtiden, sier Bernt Nordby Skøien.

Clemens Eiendom har prosjekter over hele landet, fra Alta i nord til Porsgrunn i sør. Blant de mest fremtredende prosjektene trekker han frem Skøien Harstad, Bodø og Svolvær.

– Kaarbøkvarteret i Harstad er med på å skape nye Harstad med hotell i samspill med Choice, og det kommer også boliger, kontorer, butikker og serveringssteder. I tillegg jobbes det med et nytt kulturelt midtpunkt i Harstad med både nytt bibliotek og ny kino. Ikke minst skjer det også veldig mye spennende i Bodø, hvor vi også der er med på å utvikle en helt ny bydel, rett ved moloen i Bodø sentrum

I tillegg til by-, nærings- og boligutvikling, driver Clemens Eiendom også med forvaltning av næringseiendom. Selskapet oppnådde leieinntekter på 45,5 millioner kroner fra 10 ulike næringsbygg i fjor. Clemens Eiendom har også kjøpt hele FO1 Eiendomsinvest AS, som leier ut og drifter Fred Olsens gate 1, rett ved Oslo Børs i Kvadraturen.