BYGGER: Kruse Smith skal bygge Silkeføret, rett ved SNØ i Lørsenskog.
BYGGER: Kruse Smith skal bygge Silkeføret, rett ved SNØ i Lørsenskog.

Gir full gass i Lørenskog

Både Axer Eiendom og Selvaag Bolig er i gang med store boligprosjekter i Lørenskog.

Publisert

Da Axer Eiendom la de siste leilighetene i prosjektet Furutoppen i Lørenskog ut for salg, gikk hele 47 prosent av leilighetene i løpet av den første salgshelgen. Boligutvikleren mener salget viser hvor sterkt boligmarkedet i Lørenskog nå er.

– Vi var selvfølgelig spent på hvordan korona vil påvirke boligsalget, men det har overgått alle våre prognoser for prosjektet og vi er meget fornøyd med utviklingen, sier Borger Borgenhaug, styreformann i Axer Eiendom AS.

Det er Realbygg som har totalentreprisen. De rapporterer om en fremdrift som er upåvirket av koronaviruset. Dermed kan kjøperne høyst sannsynlig flytte inn i tredje kvartal 2022.

Også Selvaag Bolig opplever stor interesse for boliger i Lørenskog. Selskapet står bak en omfattende boligutbygging i Lørenskog Stasjonsby. Nå har Kruse Smith fått entreprenøroppgaven for prosjektet Silkeføret, tett ved det nye innendørs skianlegget SNØ. Boligprosjektet har til sammen 118 leiligheter fordelt på 5 bygg. Byggene er på mellom 4 og 5 etasjer, med en felles parkeringskjeller som forbindelse.

– Vi synes det er veldig hyggelig å kunne realisere dette spennende prosjektet sammen med Selvaag Bolig. I prosjektet innfører vi vårt egenutviklede digitale planleggingsverktøy, iPG, som vi er trygge på vil gi store gevinster i fremdriften for alle involverte, forteller Tommy Jahnsen, regiondirektør for Kruse Smith Øst.

Selvaag Bolig har stor tro på prosjektet, og er svært fornøy med å skulle fortsette et allerede godt samarbeidet med Kruse Smith.

- Det er et prosjekt med mange gode kvaliteter både bygningsmessig og for uteområdet. Plasseringen er høyt og luftig tett ved skogen og med et flott gatetun og avslapningssoner rundt boligene. I tillegg er det godt tilrettelagt for gående og syklende, og nær Lørenskog stasjon med enkel transport til Oslo eller andre steder. Jeg har klokketro på at dette blir et fint og attraktivt sted å bo, sier prosjektdirektør i Selvaag Bolig, Lars Lund Mathisen.

Prosjektet gjennomføres som totalentreprise og har en totalramme på 248 millioner kroner.