UTVIKLING: Fauna Eiendomhar kjøpt alt innefor den røde streken. Foto: Metra Næringsmegling
UTVIKLING: Fauna Eiendomhar kjøpt alt innefor den røde streken. Foto: Metra Næringsmegling

Før var det øl, nå kan det bli boliger

Eierne kjøpte det gamle bryggeriet i mars, og har planer om boliger på en tredel av eiendommen.

Publisert Sist oppdatert

Fauna Eiendom i Oslo som eies av Helge Mørck, Rasmus Os og Erik Klaveness, kjøpte Moss bryggeri tidligere i år for 25 millioner kroner av familien Heilmann. Her har det vært produsert øl i generasjoner, men i 2000 var det stopp. De nye eierne ønsker nå å bygge leiligheter på den gamle eiendommen som er fredet. Rett på andre siden av Mosselva er Høegh i gang med sitt massive transformeringsprosjekt på Verket.

LES OGSÅ: Pøser inn ti milliarder kroner i ny bydel

– Får vi en endelig dispensasjon for dette før sommerferien, kan vi sende byggesøknad til Moss kommune til høsten. I alt vil det da bli sju leiligheter og townhouse, sier Rasmus Os til Moss Avis og lover at det vil bli boliger av særlig høy kvalitet og melom 100 og 300 kvadratmeter store.

Han opplyser at Fauna Eiendom er godt i gang med planene om å gi nytt liv til kvartalet og tilføre noe til Moss by. Det er en kilometer til Moss stasjon herfra.

– Samtidig skal vi ta vare på de historiske kvalitetene. Vi har et overordnet mål å tilrettelegge for et mer interessant byliv i sentrum. Vi tror på en kombinasjon med boliger og nye kreative næringer, og vil spille videre på kunst. I den gamle fabrikkdelen ned mot elva, som ikke er fredet og der de fleste kvadratmeterne er, satser vi på næringsutvikling eventuelt i kombinasjon med bolig, påpeker Os.

LES OGSÅ: River hele kvartalet og bygger nytt

Da Fauna Eiendom kjøpte det gamle gryggeriet uttalte Os til lokalavisen at de har mye erfaring fra utvikling og forvaltning av fredede og bevaringsverdige bygg.

– Vi vet det går an å få til gode løsninger i samarbeid med antikvariske myndigheter. Bygg må tilrettelegges for bruk, som ofte er den sikreste garantien for godt vern, sa han.