Bolig:

21.583 KVM: Prosjektet har et samlet bruksareal på 21.583 kvadratmeter.

Fikk ja til 242 boliger i Bjørvika

Oslo S Utvikling har fått godkjent rammesøknaden for prosjektet på Sørengkaia.

Publisert

I mars sendte Lund+Slaatto Arkitekter – på vegne av Oslo S Utvikling – søknad om rammetillatelse for Sørengkaia 1. Tiltaket omfatter utbygging av bykvartal med bolig, næringsarealer bestående av forretning, bevertning og kulturarealer, samt en 4-avdelingers barnehage. Tiltaket omfatter også kjeller under Rostockgata.

I henvendelsen til Plan- og bygningsetaten (PBE) ble det skissert et samlet bruksareal på 21.583 kvadratmeter, som blant annet omfatter 242 boliger.

Nå har etaten godkjent søknaden.

- Tiltaket følger i all hovedsak formålsgrensene og bestemmelsesgrensene (med dispensasjon for mindre overskridelser for baldakin / utkraginger) mot de omkringliggende byrommene (allmenninger, torg, gate). Feltet er utformet i en klassisk urban karréstruktur, og inngår i en regulert kvartalsstruktur, skriver PBE i svarbrevet til arkitektselskapet.

Bebyggelsen brytes opp med fire portrom, som fungerer som åpninger og gjennomgang gjennom det indre gårdsrommet,

Etaten mener at tiltaket har fått en god tilpasning til terrenget, slik at byggets første etasje møter de omkringliggende byrommene Kongsbakkeallmenningen, Rostockgata, «Navnløs gate» og Kong Håkon 5. gate på en god måte.

Powered by Labrador CMS