SJØNÆRT: Nærmere sjøen er det ikke mulig å komme for et boligprosjekt.

Etter 14 år er det klart for byggestart i Molde

Første byggetrinn består av totalt 55 leiligheter fordelt på tre blokker ved fjorden.

Publisert

Skanska og Grand Fiære Utvikling starter i sommer byggingen av boligprosjektet Grand Fiære.

Arbeidet med å transformere Grandfjæra en kilometer øst for sentrum har pågått i mange år. Områdereguleringen startet allerede i 2010 og først i 2022 ble detaljreguleringen vedtatt. Nå er alt klart for byggingen av de første boligene ifølge en pressemelding.

Første byggetrinn består av 55 leiligheter fordelt på tre blokker med henholdsvis fire, fem og seks etasjer – totalt ca. 8.800 kvadratmeter BTA. Prosjektet som ligger i et næringsområde helt nede i sjøkanten får eget garasjeanlegg.

Salgsuksess

– Kjøperne strømmet til da prosjektet ble lagt ut for salg i januar, og hele 85 prosent av leilighetene er solgt og vi allerede begynt planleggingen av neste byggetrinn som inkluderer både boliger og næringsbygg, sier Petter Vågsæter i Planor Bolig.

– Vi er glade for at vi kan fortsette transformasjonen av Grandfjæra og koble området mot sentrum, fortsetter han.

Sammen med Molde-selskapene Høvding og Oshaug Metall står de bak selskapet Grand Fiære Utvikling, som er byggherre.

Skanska kom inn i prosjektet på forsommeren 2023 og har i samspill med byggherren bearbeidet forprosjektet slik at det kunne realiseres innenfor budsjett. Byggekontrakten ble signert allerede i januar i år og har en verdi på 212 millioner kroner før moms.  

– Prosjektet vil løfte området øst for fergekaia og gjøre det til en attraktiv forlengelse av byen, påpeker distriktssjef Arne Lundvang i Skanska Møre og Romsdal.

Det er planlagt overlevering sommeren 2026. Det meste av grunnarbeidene er allerede utført på tomta som i dag er en parkeringsplass.

Powered by Labrador CMS