Oslo Urban Arena

BOMBE: Erling Fossen slapp en bombe på gårsdagens OMA-fest under Oslo Urban Week.
BOMBE: Erling Fossen slapp en bombe på gårsdagens OMA-fest under Oslo Urban Week.

Erling Fossen går av som OMA-sjef

Etter 11 år i bransjeorganisasjonen OMA, trekker Erling Fossen seg tilbake fra sjefsjobben.

Publisert

Det var under middagen til bransjeorganisasjonen Oslo Metrolpolitan Area under Oslo Urban Week at daglig leder i OMA slapp bomben for medlemmer og deltakere.

– Jobben er gjort. Vi har hele tiden jobbet for at Oslo skal bli et forbilde for byutvikling, og jeg vil si at etter alle mine parametere har vi blitt det. Det er ikke noe mer å mase om, sa Fossen til Estate Nyheter etter at det ble en følelsesladet seanse fra scenen da han annonserte sin avgang.

OMA begynte med å være spydspiss for de norske eiendomsaktørene under eiendomskonferansen MIPIM i Cannes. Med støtte fra Oslo kommune og medlemmene presenterte OMA Oslo for internasjonale investorer og selskaper, og etter hvert utvidet organisasjonen spekteret og startet en rekke områdeforum, som samler grunneierne i et område for å samarbeide om en helhetlig områdeutvikling. OMA har også flyttet fokus tilbake fra Cannes til Oslo og arrangerer nå byutviklingskonferansen Oslo Urban Arena.

Til Arkitektnytt legger Fossen heller ikke skjul på at en oppbemanning og klarere organisering av OMA ikke er noe som frister.

– OMA trenger en profesjonalisering etter sammenhengende vekst i elleve år. På én måte er OMA en veldig lean mirakelorganisasjon. Jeg har brukt hele Oslo som min arbeidsplass, og fyker fra det ene til det andre stedet i byen hvor det er energi. Tanken på å sitte på et fast kontor, gir meg assosiasjoner til å ha på fotlenke, sier Fossen.

Styreleder Mathis Grimstad skryter hemningsløst av Erling Fossens arbeid i OMA.

– De elleve årene vi har hatt i OMA er det Erling som har skapt. Det må vi takke han for, Erling er et oppkomme av gode ideer. Han har vært et fyrverkeri, det er utrolig hva han har fått til. Det er mye som skjer i OMA nå, men en ting som er sikkert, er at det er ikke siste gang vi ser Erling, sier Grimstad.

Fossen avviser heller ikke at han kan ha en rolle i videre arrangementer, men er samtidig forsiktig med å konkretisere noe.

Powered by Labrador CMS