Den nye SBA-sjefen Roar Ingdal har bakgrunn fra hotellnæringen.
Den nye SBA-sjefen Roar Ingdal har bakgrunn fra hotellnæringen.

Entreprenørselskap henter ny sjef – klar for vekst

Roar Ingdal er ansatt som ny adm. direktør i SBA. Nå skal hotellentreprenøren vokse videre.

Publisert Sist oppdatert

Entreprenørvirksomheten har hentet inn Roar Ingdal til å lede selskapet. Han kommer fra stillingen som styreleder ved Oslofjord Convention Center og i Oslofjord Property. Han har også vært CEO i First Hotels og Norlandia Hotels, konserndirektør i Nordic Choice Hotels, CEO i hotelleiendomsselskapet Norgani samt CEO Nordic i Royal Caribbean Cruises.

– Vår virksomhet har utviklet seg positivt i mange år. Med Roar på plass kan vi nå akselerere vår vekststrategi, sier styreleder Børre Andersen i SBA AS.

Ifølge SBA skal Ingdal også lede selskapet i en fase med sterkere kundefokus.

– I mine mange år i hotellindustrien har jeg fulgt godt med SBA fra sidelinjen. Min klare oppfatning er at denne virksomheten har et ikke ubetydelig urealisert potensial. Selskapet besitter alle kvalitetene som er etterspurt av hotellkjeder og eiendomsbesittere som søker bistand til renovering og oppgradering av byggningsmassen sin. De er anerkjent som en profesjonell aktør som leverer solid håndverk til avtalt tid og til avtalt pris. Med noen strategiske justeringer har jeg klokkertro på at SBA fortsatt skal kunne overgå kundenes forventninger og parallelt vokse fremover, sier Ingdal.

SBA har en sentral posisjon blant tilbydere av rehabilitering av hotell i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet har renovasjonsarbeider som Grand Hotel i Oslo, Scandic Park Hotell i Stockholm til Skt Petri Hotel i København på listen over utførte oppdrag. SBA har gjort alt fra å renovere 500 rom og bad, til å bygge om resepsjoner, barer og fellesområder samt installere teknisk infrastruktur. Selskapet utfører også nybygg og tilbygg.

– SBA har de senere årene utført en lang rekke oppgraderingsprosjekter som sikrer at våre kunder kan optimalisere verdiskapningen fra bygningsmassen sin. Som følge av det har vårt selskap hatt en hyggelig topplinjeutvikling, men vi har klare ambisjoner for å ytterligere styrke vår posisjon i denne kategorien. Roar kjenner markedet vi retter oss mot meget godt, og hans kompetanse og nettverk er svært verdifullt for oss. Dét i kombinasjon med hans kommersielle gjennombruddshissighet gjør at han passer veldig godt til å realisere vår kundefokusstrategi. Vi er veldig glade for at han takket ja til denne utfordringen, og ser frem til å ta fatt på det spennende arbeidet som ligger foran oss, sier styreleder Børre Andersen i SBA AS.