Utvikling:

SKJERM: Bygget skaper en skjerm mot Strømsveien, og består av to deler som griper inn i hverandre.

Entra fikk ja til dette bygget på Helsfyr

Det 13. etasjers høye kontorbygget får et areal på drøyt 15.000 kvadratmeter.

Publisert

I mai i fjor sendte Lund+ Slaatto Arkitekter søknad om rammetillatelse for eiendommen Fredrik Selmers vei 4 på Helsfyr. Søknaden ble sendt på vegne av Entra.

Tiltaket skal legge til rette for etablering av nytt kontorbygg langs Strømsveien mellom Helsfyr Panorama og Skatteetatens kontorbygg. Det inkluderer park og gatetun i rommet mellom Skatteetaten, Selmerbygget, Helsfyr Hotell, Helsfyr Panorama og Spire Helsfyr.

Ill: Lund+ Slaatto Arkitekter

– Det nye bygget tar utgangspunkt i situasjonen som er preget av Strømsveien i sørøst, det grønne parkrommet mot nordvest og bygningsrekken langs med Strømsveien. Bygget skaper en skjerm mot Strømsveien, og består av to deler som griper inn i hverandre, skrev arkitektselskapet i redegjørelsen.

Nå har Plan- og bygningsetaten gitt rammetillatelse til bygget, som blir på15.090 kvadratmeter over terreng. Plan U1 ligger i sin helhet under terreng, og skal ikke medregnes i utnyttelsen. Høyden er 12 etasjer mot parken og 13 etasjer mot Strømsveien.

– Bygningene i området har variable høyder, men kjennetegnes med at alle er høyreiste. Helsfyr Panorama, som ligger mot øst og langsmed Strømsveien, er på 18 etasjer. Skatteetaten, som ligger på samme linje mot vest, er på 9 etasjer. Hotellet med inngang mot samme gatetun har 10 etasjer. Høyden på 12/13 etasjer skiller seg ikke ut fra omgivelsene, men passer inn, skriver PBE.

Bygningens plassering på tomten er tilpasset byggegrenser, og nabobebyggelsens plassering mot veien skaper en felles linje og vegg mot Strømsveien. Takene er flate, og vil inneha uteareal på tak og grønne flater og grønt tak med solcellepanel.

Powered by Labrador CMS