Utvikling:

NYTT BYGG: AVA Eiendom ønsker å rive eksisterende bebyggelse, og oppføre et nytt bygg.

Får inn 3.000 nye studenter: –Veldig gode nyheter for Kvadraturen

AVA Eiendom, der Varner-familien og Arne Vannebo eier drøyt 50 prosent av aksjene hver, skal oppføre et nytt bygg for Høyskolen Kristiania.

Publisert Sist oppdatert

I august i fjor skrev Estate Nyheter at Plan- og bygningsetaten var positiv til planene om høyskole i Kirkegata 23-25, men at det trolig måtte gjøres noen endringer i prosjektet. Nå har A-lab sendt inn rammesøknad for eiendommen, som eies av AVA Eiendom AS.

Arne Vannebo, daglig leder AVA Eiendom.

– Det er bare noen dager siden vi signerte en lang kontrakt med Høyskolen Kristiania, som nå skal ha inn 3.000 nye studenter. Dette er veldig gode nyheter for Kvadraturen, sier daglig leder Arne Vannebo i AVA Eiendom AS.

Han er gründer av selskapet, og er nå nest største aksjoner etter Varner-familien. Sammen eier de over 50 prosent av aksjene i eiendomsselskapet. Vannebo forteller at han tok den første kontakten med Høyskolen Kristiania i 2017.

– Alt var landet med høyskolen, og det skulle styrebehandles, men så kom koronaen. Vi tok opp igjen kontakten i fjor høst, og nå er altså kontrakten signert, forteller Vannebo.

Atriet

Høyskolen Kristiania er lokalisert flere steder, deriblant i Kvadraturen, og dette tilbudet blir opprettholdt. De nye studieplassene i Kirkegata 23-25 kommer i tillegg.

– Det blir 3.000 nye studenter i Kvadraturen hver dag, og det kommer til å yre av liv. Dette er veldig positiv både for handel, gårdeiere og de som bor i Kvadraturen, sier Vannebo, som tror at dette kan også bane veien for flere studentboliger i området.

AVA Eiendom kjøpte eiendommen Kirkegata 23-25 av Genesta Nordic Baltic Real Estate i 2015. Handelen inkluderte også Karl Johans gate 14, som AVA har bygget om for å huse en av H&M sine største flaggskip-butikker i verden, sammen med verdens største H&M Home.

– I samarbeid med Høyskolen Kristiania ønsker AVA Eiendom å bygge en ny campus for studenter. Dette vil føre med seg økt aktivitet i Kvadraturen, noe som igjen øker områdets attraktivitet. En oppgradering av dagens bygningsmasse vil også gi området et stort løft, skriver A-lab i redegjørelsen.

Arkitektselskapet mener at en skole på denne tomten vil være en optimal løsning for høyskolen. Med umiddelbar nærhet til både trikk, buss og T-bane, og i gangavstand fra Oslo S, vil skolen være tilgjengelig for nær sagt alle.

– Høyskolen leier i dag flere lokaler i Kvadraturen, blant annet Kirkegata 24, som ligger like over veien, og Kongens gate 22, som ligger «rygg i rygg» i samme kvartal. Når denne siste brikken faller på plass, vi disse tre byggene kobles sammen på en god måte, og det blir kort vei for både lærere og elever mellom disse destinasjonene, noe som også skaper økt aktivitet i bybildet, heter det i redegjørelsen.

AVA Eiendom ønsker å rive eksisterende bebyggelse, og oppføre et nytt bygg. Vannebo sier at de har jobbet tett sammen med både Byantikvaren og Plan- og bygningsetaten om prosjektet, derfor er han «veldig positiv til at dette skal gå gjennom».

Powered by Labrador CMS