LITEN KONTORFLØY: I dag består Paleet-tomten av et parkeringshus og en liten fløy med kontor
LITEN KONTORFLØY: I dag består Paleet-tomten av et parkeringshus og en liten fløy med kontor

Supersentralt P-hus i Oslo kan bli kontorbygg (+)

Snorre Bentsen-selskapet Indigo Invest AS vurderer å rive det eksisterende bygget, og erstatte det med et kontorbygg med samme høyde som Amerikalinjen.

Publisert Sist oppdatert

På vegne av Indigo Invest, som eies av parkeringsgründer Snorre Bentsen med familie, har A-lab bedt om planforhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for eiendommen i Fred. Olsens gate 6 – bare 200 meter fra hovedinngangen til Oslo S. I dag består Paleet-tomten av et parkeringshus i 8 etasjer og en liten fløy med kontor.

– Vi vurderer å rive eksisterende P-hus med kontorfløy og erstatte dette med et kontorbygg. Vi ønsker å tilpasse oss høydene som hotell Amerikalinjen på nabotomten legger opp til, og fullføre karréen med fluktende gesimshøyder og mønelinjer trukket fra hotellet, skriver arkitektselskapet i henvendelsen til PBE.

Indigo Invest ønsker samtidig å utnytte det eksisterende gårdsrommet/lysgården som hotellet allerede har, og å skape et attraktivt felles atriumsrom mellom byggene.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.