– VELDIG STAS: Christian Ringnes synes det er «veldig stas å få et slikt hedersstempel for tredje året på rad».

Kåret til eiendomsbransjens mektigste for tredje gang på rad

Christian Ringnes stakk nok en gang av med topplasseringen i Estate Nyheters kåring av eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Estate Nyheter har gjennomført kåringen i samarbeid med NEMEET, som også gjennomfører en årlig merkevareundersøkelse. I undersøkelsen fikk mennesker i og nær eiendomsbransjen tre spørsmål som handlet om makt:

· Hvor mye makt mener du eller vil du anta at følgende personer har?

· Hvor positivt eller negativt vil du si at du tenker om følgende personer

· Hvor dyktig tenker du eller vil du anta at følgende personer er i jobben?

Rundt 1.500 personer har svart på undersøkelsen, som hadde ti personer å stemme på som var valgt ut fra Estate Nyheters redaksjon.

Årets vinner var Christian Ringnes, som scoret særlig høyt på dyktighet (nummer 1) og godt likt (nummer 1). Til Estate Nyheter sier Christian Ringnes at det er «veldig stas å få et slikt hedersstempel for tredje året på rad».

– I Eiendomsspar har vi fra tidenes morgen vært opptatt av fornøyde leietagere og god byutvikling. Vi ønsker å tilføre «det lille ekstra». Mange av våre kolleger i bransjen har det heldigvis på samme måten. Den makt og innflytelse vi sammen har, må vi prøve å bruke til å skape enda bedre prosjekter til glede både for byen og våre leietagere, sier Ringnes.

Daniel K. Siraj endte opp på andreplass i kåringen av eiendomsbransjens mektigste. Han vant i 2020, men falt ned etter et mye omtalt medlemsopprør i 2021. Siraj ble i undersøkelsen regnet som den fjerde dyktigste av kandidatene, og scoret samtidig midt på treet på godt likt. Det var dermed høy ren maktfaktor som sendte han opp på andreplass.

I urolige tider oppdager mange i eiendomsbransjen hvor viktig bankene er, og det ser ut til å ha slått ut i resultatene til Olav T. Løvstad. Han hopper opp to plasser og inntar nå tredjeplassen på listen over de mektigste. Løvstad scorer usedvanlig godt på godt likt (nummer 2), men har også en sterk plassering på dyktighet (nummer 3).

På fjerdeplass er Ivar E. Tollefsen, som også hadde denne plasseringen i fjor. Han skårer nest høyest på dyktighet, bare slått av Christian Ringnes, men har den laveste plasseringen på godt likt.

Sonja Horn er den femte mektigste i norsk eiendomsbransje i årets kåring, etter et fall på to plasseringer. Sonja Horn er på en tredjeplass på godt likt og ligger marginalt bak Daniel K. Siraj på antatt dyktighet. Totalscoren til Horn er bare tideler bak Ivar E. Tollefsen.

I fjor var Aspelin Ramms Gunnar Bøyum en selvfølgelig kandidat på listen over de mektigste. Men han har nå gått av med pensjon og overlatt sjefsstolen til Ida Aall Gram. I kraft av stillingen som sjef for Aspelin Ramm og hennes sterke bakgrunn tok Aall Gram over nominasjonen til Bøyum, og hun beholdt samme plassering som han, med en sjetteplass på listen over de mektigste.

I fjor ble lederne for eiendomsvirksomhetene til Storebrand, KLP og DNB tatt inn som kandidater til kåringen av de mektigste og alle scoret relativt lavt. I år har KLP Eiendoms sjef Gunnar Gjørtz rykket opp to plasseringer til syvendeplass på listen.

På den neste plasseringen kommer Norsk Eiendoms sjef Tone Tellevik Dahl. Hun faller dermed en plass på listen over de mektigste. På niende- og tiendeplass er Storebrand Eiendoms Truls Nergaard og DNB Eiendoms Gro Boge.

Powered by Labrador CMS