UTÅLMODIG: – Nå venter vi utålmodig på at Plan- og bygningsetaten setter i gang områdereguleringen av Vækerø, sier administrerende direktør Jens Jalland i Løvenskiold Eiendom.
UTÅLMODIG: – Nå venter vi utålmodig på at Plan- og bygningsetaten setter i gang områdereguleringen av Vækerø, sier administrerende direktør Jens Jalland i Løvenskiold Eiendom.

«Dette er en gledens dag for oss som er grunneiere på Vækerø»

Oslo kommune har mottatt signerte avtaler fra grunneierne på Vækerø som i fjor tok initiativ til å bidra til finansieringen av Vækerø stasjon.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er glad for at Vækerø stasjon nå er sikret og at grunneierne er med og bidrar. Fornebubanen er det viktigste kollektivprosjektet i Oslo på veldig mange år. Dette kommer til å gi et løft for innbyggerne, uttaler byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding.

Oslo kommune, ved Eiendoms- og byfornyelsesetaten, har hatt dialog og forhandlinger med grunneiere langs Fornebubanen. Avtalene som grunneierne på Vækerø har signert sikrer et anslått bidrag på mellom 300 og 700 mill. til Vækerø stasjon. Endelig bidrag vil avhenge av hvilken utnyttelse fremtidige reguleringsplaner på Vækerø åpner for. Nå er det opp til Oslo bystyre å vedta de fremforhandlede avtalene på vegne av Oslo kommune.

De seks grunneierne er:

• Løvenskiold Eiendom (gjennom Vækerø Eiendom AS)

• Norsk Hydros Pensjonskasse

• Vedal (gjennom Vækerøveien 3 AS)

• Portal Skøyen

• Selmer Eiendom

• Eiendomsspar (gjennom Drammensveien 200 AS)

– Det er svært positivt at Vækerø stasjon er sikret. T-banestasjonen er fundamentet for videre byutvikling mellom Skøyen og Lysaker. Nå gleder vi oss til å arbeide sammen med Oslo kommune og nabolaget for å åpne denne delen av fjorden. Vi ser fram til å kunne tilby Oslos befolkning nye områder for rekreasjon og aktivt fjordliv, sier Vækerø Grunneierlag i en felles uttalelse.

Administrerende direktør Jens Jalland i Løvenskiold Eiendom sier til Estate Nyheter at dette er en gledens dag for grunneierne på Vækerø.

– Vi ser frem til å utvikle Vækerø på en bærekraftig måte. Nå venter vi utålmodig på at Plan- og bygningsetaten setter i gang områdereguleringen av Vækerø, slik vi i Grunneierlaget har bedt om, sier Jalland.

Powered by Labrador CMS