SATSER: Älvsbyhus satser i krisetider. Her er fabrikken deres i Vålberg i Sverige. Illustrasjonsfoto
SATSER: Älvsbyhus satser i krisetider. Her er fabrikken deres i Vålberg i Sverige. Illustrasjonsfoto

Dette boligselskapet satser i krisetider

Selskapet ansetter flere folk i Norge og regner med et stort mersalg av boliger.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har lenge ønsket å satse mer på digital kompetanse, og koronasituasjonen gjør at dette blir enda mer aktualisert. Husvisninger som inntil nylig var fysiske, er blitt digitale, og de digitale møteplassene krever mer kompetanse, sier administrerende direktør Ruben Vea i Älvsbyhus i en pressemelding.

LES OGSÅ: La ut eneboliger for 105 mill

Han vil vokse gjennom tøffe tider og ansetter nå flere til det norske hovedkontoret i Moss. Vea forventer at forsterkningene gir et årlig mersalg på 50 boliger på Østlandet. Det betyr at Älvsbyhus øker salget fra dagens 140 boliger til rundt 200.

– Det er på tide. Omsetningen vår har ligget jevnt de siste årene, men før finanskrisen var vi oppe i et salg på 250 boliger. Vi tror markedet kan komme tilbake på samme nivå. Derfor satser vi, sier Vea.

LES OGSÅ: Klare til å bygge 270 leiligheter ved sjøen

I fjor hadde selskapet driftsinntekter på 270 millioner kroner og et driftsresultat på 14,3 millioner. Selskapet har en høy omsetning per ansatt noe som kan forklares med at alt det man trenger for å bygge et hus kjøpes gjennom Älvsbyhuskonsernet som gjør alt selv – fra å hente ut tømmeret i skogen til å produsere ferdige byggesett. Håndverkerne hentes fra eksterne selskaper.

Selskapet skal være godt rigget for å stå imot nedgangstidene som følge av korona. Vanligvis er det private kjøpere med egen tomt som bestiller et hus, men de siste to årene har selskapet kjøpt tomter for 100 millioner kroner.

LES OGSÅ: Her mister Oslo 215 boliger

– Vi har 140 tomter som er alt fra ren skog til ferdigregulerte, og en ordrereserve som gir sysselsetting ett år fram i tid. De 140 tomtene representerer også en årsproduksjon av boliger. Det eneste koronaproblemet vi har nå om dagen er i Nord-Norge hvor lokale kommunale karantenebestemmelser hindrer trafikk over kommunegrensene og hvor vi har satt sette husbestillinger på lager, påpeker han.

Älvsbyhus har siden 1960 levert over 42.000 hus blitt levert til Norge, Sverige og Finland. Selskapet som ledes av tredje generasjonen av familien Johansson, har to fabrikker i Sverige og en i Finland.