TILPASSET: Etter flere år med planer og tilpasninger, endte prosjektet opp med 12 leiligheter.
TILPASSET: Etter flere år med planer og tilpasninger, endte prosjektet opp med 12 leiligheter.

Dette boligprosjektet ble nesten halvert

Etter flere år frem og tilbake med planer er boligprosjektet nå så godt som ferdig tegnet, om enn mindre enn opprinnelig tenkt.

Publisert Sist oppdatert

Mellom Hotel Atlantic og Halvorsens konditori på Chr. Hvidts Plass i Sandefjord er det i dag en parkeringsplass og et eldre produksjonslokale. Der har det lokale selskapet Hjertnes Eiendom planer om å bygge leiligheter.

LES OGSÅ: Ble avkrevd beskyttelsespenger

– Vi har i lang tid jobbet med å utvikle eiendommen. Etter at vi har redusert prosjektets størrelse betydelig og inngått en avtale med naboen, ser det endelig ut til at vi lykkes. Prosjektet har nå seks etasjer, hvor det blir næring i første og 12 leiligheter over der. I bakgården blir det parkering, sier eiendomssjef Thomas Hagen i Hjertnes Eiendom full av entusiasme.

Reguleringsplanen ble nylig godkjent for andre gang i hovedutvalget for miljø- og plan. Han arbeider for fullt med detaljene og legger opp til salgsstart i løpet våren 2020.

LES OGSÅ: 130 mill for 5.000 kvadratmeter

– Etter det blir det en byggetid på opp mot halvannet år, påpeker han og forteller om stor interesse for leilighetene.

– Vi har mange på liste allerede, stort sett voksne folk fra Sandefjord som vil ut av villaene sine for å bo i sentrum. Prisene på leilighetene er ikke fastsatt ennå, påpeker han.

Estate Nyheter vet imidlertid at et boligprosjekt like ved har ganske nylig blitt solgt til 62.000 kroner kvadratmeteren.

LES OGSÅ: Begynner å ligne en boligsuksess

– Var det nedtur å kutte åtte leiligheter?

– Vi hadde jo håpet at det reguleringsforslaget som først ble lagt ut til offentlig ettersyn skulle bli godkjent, men nå har vi funnet en annen god løsning som vi er meget tilfredse med. Vi skal bygge i et område der bevaringsinteressene er sterke og det har vært ekstremt utfordrende. Vi er derfor glade for å komme i mål og kunne realisere dette prosjektet som blir meget flott, avslutter han.