FLYTTER: Barbara Olejniczak-Grzesiak og Sebastian Grzesiak avsluttet sin Mastergrad i Arkitektur i Polen i 2014, og flyttet samme år til Norge for å jobbe.
FLYTTER: Barbara Olejniczak-Grzesiak og Sebastian Grzesiak avsluttet sin Mastergrad i Arkitektur i Polen i 2014, og flyttet samme år til Norge for å jobbe.

DARK Design Group åpner sitt første kontor utenfor Norge

Når to av selskapets arkitekter bestemmer seg for å flytte tilbake til hjemlandet, ser ledelsen nye muligheter; å etablere sitt første kontor utenlands.

Publisert

– Etableringen i Gdansk åpner seg som en mulighet fordi vi har to dyktige kolleger som kan drive det frem, sier konsernsjef i DARK Design Group, Geir Gustav Hantveit.

Kontoret i Gdansk blir den første utenlandssatsingen til det tverrfaglige arkitekt- og designhuset, bestående av DARK arkitekter, Zinc interiørarkitekter og Lark landskapsarkitekter. Det nye kontoret er lokalisert i Garnizon, et historisk byområde som anses å være blant landets mest vellykkede transformasjonsprosjekter. Det åpner for drift i januar 2022.

– Det er mange spennende muligheter i det polske markedet. Gdansk er en by i vekst – der innovasjon og bærekraftig arkitektur blir stadig viktigere. Våre kolleger i Gdansk vil kunne ta del i vårt tverrfaglige miljø, jobbe på både norske og polske prosjekter og dermed bidra til erfaringsutveksling og kompetanseheving på tvers, sier Hantveit.

Sebastian Grzesiak og Barbara Olejniczak-Grzesiak, begge ansatte i DARK Arkitekter, bestemte seg i 2021 å flytte tilbake til Polen grunnet familieforhold. Nå skal de lede etableringen av det nye kontoret, der de allerede er i gang med å rekruttere arkitekter med lokalkunnskap.

– Å kunne flytte tilbake til Polen, og samtidig kunne fortsette i DARK-familien, hadde vi ikke engang turt å drømme om. Dette blir på mange måter nytt for oss, men vi er veldig motiverte til å hjelpe selskapet å ta sitt første steg utenfor Norge. Vi er innstilt på en bratt, men svært spennende læringskurve, sier Sebastian Grzesiak.

– Sebastian og Barbara har jobbet alle sine år i Norge, de kjenner den norske modellen godt – både det arkitekturfaglige, men også DARK-kulturen og vår arbeidsfilosofi. Det gir oss det beste utgangspunktet for å etablere det nye kontoret, påpeker Hantveit.

Nordisk og skandinavisk arkitektur er anerkjent også i Polen – og karakteriseres som arkitektur med høy kvalitet, godt design og bærekraftige løsninger

– Nå håper vi å kunne videreføre prinsipper og verdier ved norsk bærekraftig arkitektur til flere markeder. Vår erfaring med BREEAM, bruk av massivtre samt rehabilitering er blant områdene vi i Skandinavia er gode på, sier Hantveit.

Som følge av en solid økonomisk utvikling og en stabil ordreinngang, har DARK Design Group sett muligheter til å utvide sin tilstedeværelse. I løpet av de to siste årene har konsernet etablert to kontorer i Norge; i Drammen og i Fredrikstad. I dag består konsernet av totalt 170 ansatte fordelt på fem kontorer.

– Pandemien har gitt noen utfordringer, men heldigvis har vi sett en god forretningsmessig utvikling hos de fleste av våre oppdragsgivere. Vi har opprettholdt god aktivitet i markedene våre, og har derfor kunnet investere i nye satsinger. I dag er vi på jakt etter flere dyktige kolleger, også her hjemme, sier Hantveit.

Powered by Labrador CMS