Aktuelt:

TIL JURYEN: Kristian Ahlmark gleder seg til å vurdere de beste eiendomsprosjektene.
TIL JURYEN: Kristian Ahlmark gleder seg til å vurdere de beste eiendomsprosjektene.

Dansk stjernearkitekt inn i juryen til Cityprisen

Kristian Ahlmark fra det danske arkitektfirmaet Schmidt, Hammer Lassen Architects går inn i juryen for Cityprisen 2023.

Publisert

Han erstatter dermed Andreas Vaa Bermann fra Plan- og bygningsetaten i Oslo, som har sittet i juryen i syv år.

Cityprisen regnes som eiendomsbransjens Oscar i Norge, og deles ut hvert år på Citykonferansen til byggherrer som har strukket seg lengre med sine nybygg og rehabiliteringsprosjekter. Prisen skal gå til prosjekter som utvikler bedre bygg, byer og tettsteder, samt har hatt en god økonomi for utvikleren.

I Norge har Kristian Ahlmark jobbet med en rekke prosjekter i både Oslo, Trondheim, Bodø og Stavanger.

– Helt siden starten av min karriere har jeg vært så heldig å være en del av mange prosjekter i Norge. Det har vært et meget inspirerende arbeid – å kunne bidra til utviklingen av et land som geografisk strekker seg langt og har mange forskjellige kontekster å forholde seg til. Dog alltid med den allestedsnærværende natur som bakteppe, sier Kristian Ahlmark.

Citykonferansen 2023 avholdes den 16 februar til neste år og juryen har nå begynt arbeidet med å få inn kandidater. De øvrige medlemmene i juryen er Netten Østberg (juryleder fra Asplan Viak), Anders Berggren fra Malling & Co, Maren Bjerkeng fra Aspelin Ramm og Norsk Eiendoms direktør Tone Tellevik Dahl.

– Av prosjektene forventer jeg å bli eksponert for den beste arkitekturen Norge har å by på akkurat nå. Jeg vil sette søkelys på å identifisere prosjekter som inneholder en generøsitet, og på dermed gir mer tilbake enn bygningens umiddelbare funksjon, sier Ahlmark.

Powered by Labrador CMS