Content

Hvor åpner neste Aleppo Bahebek?

Våren 2017 åpnet Vippa, i skur 40 ytterst på Vippetangen. Det ble raskt en svært populær møteplass for hele Oslo. Den mest vellykkede av matbodene heter Aleppo Bahebek og er startet av sosiale entreprenører.

Bak Aleppo Bahebek står Mestringsguiden, ledet av Ragnhild Slettner og Christine Pramm. De startet Mestringsguiden fordi de så muligheten til å hjelpe syriske flyktninger med å finne seg raskere til rette i Norge, ved å gi dem muligheter til å finne et sted å bo og koble dem opp for raskest mulig å få seg jobb. Det handlet om å gi dem mestring, derav navnet.

En av de syriske flyktningene viste seg å være en svært erfaren restaurantør og kokk fra Aleppo. Aleppo var regnet som Syrias mathovedstad før ødeleggelsene inntraff som følge av krigen. Han ønsket mest av alt å starte en syrisk restaurant i Oslo. Ragnhild kom i kontakt med Kaja Skovborg-Hansen på Vippa, og seks uker (!) før Vippa skulle åpne våren 2017 ble avtalen om å etablere Aleppo Bahebek inngått. Ragnhild hadde ingen erfaring med å drive restaurant, men som hun til stadighet senere har uttalt: “Jeg hadde gullet. Jeg hadde de beste folka!”

Aleppo Bahebek viste seg å bli en formidabel suksess, og har vært den mest populære av matbodene på Vippa. Den ga først og fremst jobb til mange flyktninger, men ga også spiren til å åpne flere andre matkonsepter. Mestringsguiden har senere etablert cateringvirksomheten Inshalla Catering, den eritreiske restauranten Injera Palace, og også kafeen Frodig på Grønland. Sommeren 2019 gikk flere nye investorer inn i Mestringsguiden, deriblant Ferd Sosiale Entreprenører, og nå pågår jakten for å etablere den neste syriske restauranten.

På filmen forteller Ragnhild Slettner mer om historien bak Aleppo Bahebek, og Katinka Greve Leiner fra Ferd Sosiale Entreprenører forteller hvorfor de satser på sosiale entreprenører og selskaper som Mestringsguiden. 

YTE er næringslivets satsing på sosial innovasjon, initiert av eiendomsbransjen. Vi skal gi 10 000 jobb innen 2025. Ta kontakt for å vite mer – og gjerne diskutere relevante problemstillinger og løsninger for dere.

Estate med podcast
Aktuelt
UTLEIERS ABC – Del 30 – Bilag
Juss
Nok et selskap vakler etter eiendomskollaps (+)
Analyse
– Det er mange sinte kreditorer
Aktuelt
Npro ansetter prosjektdirektør
Karriere
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Sitter igjen med millionregning etter eiendomskonkurs (+)
Analyse
Har milliardene – jakter partnere
Transaksjoner
Syndikatene kjøper mest og nå kommer livselskapene
Transaksjoner
Blant de dyreste leilighetene i Bærum (+)
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.