INNOVASJON: Slik blir Campus Ullevål.
INNOVASJON: Slik blir Campus Ullevål.

Bystyret sier ja til Campus Ullevål

NGI Nybygget som kommer i Sognsveien 72 blir et senter for forskning og innovasjon, med plass til 1500 arbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

– Campus Ullevål vil bli et kraftsenter for innovasjon, en arena for samarbeid og deling, og et svært viktig bidrag til innovasjonsdistriktet Oslo Science City (OSC), sier administrerende direktør Lars Andresen i Norges Geotekniske Institutt (NGI) etter at bystyret onsdag 27. april sa ja til detaljreguleringsplanen, ifølge en pressemelding.

Dette blir ett av de første utviklingsprosjektene i OSC, og et senter for forskning og innovasjon innen klima, energi og miljøfag.

– For oss er det avgjørende å få nye og større lokaler for at vi skal kunne utføre samfunnsoppdraget vårt. I tillegg får Campus Ullevål en størrelse og funksjon som gjør at vi vil kunne utvikle samarbeid med andre aktører, påpeker Andresen.

– Klima, energi og miljø er et sentralt satsingsområde for oss. Det er gledelig at NGI nå kan realisere sine ambisiøse planer. Dette blir et viktig bidrag til utviklingen av et internasjonalt ledende innovasjonsdistrikt i Oslo, sier administrerende direktør Christine Wergeland Sørbye i OSC.

I tillegg til NGI er det allerede klart at Norsk institutt for vannforskning (NIVA) blir en del av Campus Ullevål.

Mer enn et ordinært kontorbygg

I tillegg til kontorplasser får bygget avanserte laboratorier og annen forskningsinfrastruktur, inkludert demonstrasjonsanlegg og pilotprosjekter. En del av dette åpnes for publikum.

– NGI forsker og utvikler løsninger for næringslivet og samfunnet, slik at vi bygger, bor og ferdes på sikker grunn. Vi er verdenskjent for våre laboratorier, men har vokst ut av lokalene i Sognsveien 72. Nå får vi lokaler som er store og fleksible nok til å sikre framtidsrettet drift og som muliggjør samarbeid med andre fagmiljøer, sier Andresen.

Med Campus Ullevål blir dagens parkeringsplass og bygg erstattet med torg, møteplasser og et bygg på om lag 38.000 kvadratmeter i bruksareal – nesten én tredel under bakken. Bygget får tre høyder med 41,8 meter på det høyeste. Det skjermer også mot støy fra Ringveien.

– I stedet for dagens store parkeringsplass flytter vi bilene under bakken. Vi skaper et offentlig tilgjengelig bygulv med et torg, småbutikker og mulighet for lek og læring. Det vil gi bydelen Ullevål et løft, mener administrerende direktør Siri Steinbakk i Campus Ullevål.

Powered by Labrador CMS