Utvikling:

KLARSIGNAL: Grønvollkvartalet på Helsfyr. Ill.: Nordr/Brick Visuals/Enerhaugen Arkitektkontor
KLARSIGNAL: Grønvollkvartalet på Helsfyr. Ill.: Nordr/Brick Visuals/Enerhaugen Arkitektkontor

Bystyret i Oslo godkjenner reguleringsvedtak for Grønvollkvartalet

Bystyret i Oslo godkjenner reguleringsplanen for Grønvollkvartalet. Dette baner vei for å realisere 400 nye miljøriktige og fremtidsrettede boliger i et nytt nabolag på Helsfyr.

Publisert

Behandlingen av Nordrs forslag til reguleringsplanen har pågått i 4 år og ble godkjent av bystyret sent onsdag kveld. Nordrs konstituerte konsernsjef Pål Aglen er fornøyd med utfallet.

- Vi er svært fornøyde med håndteringen og resultatet, som gir oss et klart mandat til å gå videre med utvikling av miljøvennlige boliger med god beliggenhet i Oslo. Vi gleder oss veldig til å skape et helhetlig, levende nabolag på Helsfyr, sier Aglen.

Sentralt på Helsfyr, med Fyrstikktorget som nærmeste nabo, ønsker Nordr å utvikle et helt nytt nabolag i ett spennende område i kraftig utvikling. Det planlegges totalt ca 400 boliger, barnehage og omkring 2000 kvadratmeter med butikk- og kontorareal. Det skal etableres et nærmiljølokale til beste for nabolaget, og det legges vekt på å få til spennende og utadrettet virksomhet for å skape nytt liv i området.

Prosjektet skal få en tydelig og litt annerledes profil med felles takterrasser for dyrking av mat, broer mellom bygg på takplan, og BREEAM miljøsertifisering.

– For oss vil Grønvollkvartalet være et ytterligere bevis på at vi mener alvor med å sidestille bærekraft med våre økonomiske mål. Her har vi høye ambisjoner om å handle bærekraftig både i gjennomføringen og for å legge til rette for en grønnere livsstil, sier prosjektdirektør for Storby Oslo, Sigbjørn Fondenes.

De første boligene planlegges for salg høsten 2022 når de to første av totalt fem starter.

Nordr Eiendom har totalt 16.400 leiligheter under utvikling i Norge og Sverige.

Powered by Labrador CMS