Utvikling:

KJELLER: Slik blir nedkjørsel til Gryta P-Kjeller. Bygningen i bakkant er fortsatt under planlegging.
KJELLER: Slik blir nedkjørsel til Gryta P-Kjeller. Bygningen i bakkant er fortsatt under planlegging.

Bygger p-kjeller for 190 millioner

Nå starter jobben med å fjerne 200 parkeringsplasser fra jordens overflate.

Publisert

Bane NOR Eiendom melder at når 200 parkeringsplasser blir flyttet fra gateplan ned under bakken i Gryta p-kjeller ved Trondheim S, vil det frigi plass til sykkelvei, kollektivtrafikk og nye byrom ved Trøndelags viktigste knutepunkt. Sammen med den nye kollektivterminalen skal garasjen tilrettelegge for alle typer transport og forbedre tilgjengeligheten for gående og syklende i området.

LES OGSÅ: Får bygge 10.000 kvm på Skøyen

– Gryta P-kjeller er mye mer enn et eiendomsutviklingsprosjekt for oss. Dette er første byggetrinn i et grønt byutviklingsprosjekt og et viktig bidrag til en ny og levende bydel, sier prosjektsjef Arne Hognestad i en pressemelding.

Det er BNE har valgt Trym Bygg og Anlegg som entreprenør og prosjektet har en samlet kostnadsramme på 190 millioner kroner. Det 5.500 kvadratmeter store parkeringsanlegget skal bygges under bakken langs kanalen fra krysset ved Politihuset og Scandic Nidelven til Jernbanebrua ved Trondheim S og får plass til 200 biler. På bakken over skal det etableres en ny fylkesvei med kollektivfelt og holdeplasser. Parkeringsdekket over dagens bussterminal skal senere rives.

LES OGSÅ: Tollefsen vil kjøpe mer rundt den gamle ambassaden

I byggeperioden fram til alt er ferdig høsten 2022 blir Gryta stengt for biltrafikk, men åpen for gående, syklister og kollektivtrafikk. Målet er at det nye gate- og trafikkmønsteret mellom Jernbanebrua og Brattørbrua også skal være etablert da i tråd med vedtatt reguleringsplan.

LES OGSÅ: Unge viser vei - kjøper bolig med mobilen

Powered by Labrador CMS