ÅPNER I 2021: Når Ambassaden gjenåpner i 2021 blir den et åpent bygg med arbeidsplasser, servering, kultur og takterrasse.
ÅPNER I 2021: Når Ambassaden gjenåpner i 2021 blir den et åpent bygg med arbeidsplasser, servering, kultur og takterrasse.

Tollefsen vil kjøpe arealet rundt ambassaden av kommunen (+)

Da Fredensborg kjøpte den amerikanske ambassaden, fulgte ikke parkeringsarealene mot Løkkeveien og Hansteens gate med. Disse er det Oslo kommune som eier.

Publisert

I 2017 ble det kjent at Ivar Erik Tollefsen-selskapet Fredensborg hadde kjøpt USAs tidligere ambassadeeiendom i Henrik Ibsens gate 48, like ved Slottet. I februar i år sendte Lund Hagem Arkitekter søknad om rammetillatelse for eiendommen. I august ble denne godkjent av Plan- og bygningsetaten (PBE).

Ambassaden ble offisielt åpnet 15. juni 1959, og bygningen har hatt stor symbolverdi knyttet til formidling av amerikansk kultur og næringsliv.
Den amerikanske ambassaden flyttet i 2017 til ny ambassadebygning på Huseby i Oslo,

– Når Ambassaden gjenåpner i 2021 blir den igjen tilgjengelig for byens befolkning – et åpent bygg med arbeidsplasser, servering, kultur og takterrasse, heter det på hjemmesiden til Fredensborg, som skal ha sitt hovedkontor i bygget.

Ambassadeeiendommen strekker seg bare et par meter ut fra fasaden, slik at sikkerhetsgjerdet har stått på kommunens tomt. Også parkeringsarealene på nedsiden av ambassaden – mot henholdsvis Løkkeveien og Hansteens gate – er kommunal grunn.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.