STORT: Det nye anlegget får 22.500 kvadratmeter grunnflate og 32.000 kvadratmeter bruksareal.
STORT: Det nye anlegget får 22.500 kvadratmeter grunnflate og 32.000 kvadratmeter bruksareal.

Bygger kjempeanlegg på 32.000 kvm

Giganten valgte seg ut tomta for to år siden, nå er byggearbeidene i gang.

Publisert

Det nye anlegget frukt- og grøntgiganten Bama på Tranby i Lier utenfor Drammen får en grunnflate på 22.500 kvadratmeter. Det skal stå ferdig i april 2022 og sertifiseres etter Breeam-standarden, ifølge en pressemelding.

Nybygget skal samlokalisere virksomheter som i dag er spredt på flere adresser. Årsaken til at konsernet satser videre i nettopp i Lier er nærheten til markedet og til det viktige produsentmiljøet i området - samt miljøgevinster og kompetansen hos de ansatte.

LES OGSÅ: Satser stort på kontor og næring

– Dette er det desidert største prosjektet vi har hatt noensinne, sier Alento-sjef Kristian Lindland som nå er totalentreprenør for ett av de største enkeltstående byggeprosjektene i Viken for tiden.

Hva herligheten koster sier meldingen imidlertid ikke noe om.

LES OGSÅ: Vil utvide til 60.000 kvm

Drammen-selskapet Alento omsetter for godt over 600 millioner kroner og står bak flere store prosjekter de seneste årene, som Stadionkvartalet i Mjøndalen, Nordre Jarlsberg Brygge, Cater-bygget på Liertoppen og Visma-hovedkontoret i Tønsberg. Ingen av disse er likevel i nærheten av det som nå skjer i Lier.

LES OGSÅ: La 367 boliger på is. For lang tid.

Alento gikk i 2018 inn i Frigaard-gruppen. Dette er et entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap som består av Rakkestad-selskapet Metacon, Alento og Frigaard Bolig med en total omsetning på1,2 milliarder kroner.