Aktuelt:

SIGNERER AVTALE: Peter Fellman, direktør for Di-gruppen tv., Trond Valle fra Estate Media, Peter Lingmerth, sjef for Fastighetsnytt og Anders Eriksson fra Bonnier News.
SIGNERER AVTALE: Peter Fellman, direktør for Di-gruppen tv., Trond Valle fra Estate Media, Peter Lingmerth, sjef for Fastighetsnytt og Anders Eriksson fra Bonnier News.

Bonnier kjøper Estate Media

Estate Media blir en del av en nordisk storsatsing på eiendomsjournalistikk og konferanser.

Publisert Sist oppdatert

Fastighetsnytt, som eies av Bonnier, kjøper 100 prosent av aksjene i Estate Media. Estate Media er den ledende medieaktøren når det gjelder eiendom i Norge og har også en sterk posisjon i det danske markedet. Kjøpet skal gi Fastighetsnytt en sterkere posisjon i Norden innenfor journalistikk, eventer og konferanser i eiendomsmarkedet og berede grunnen for fortsatt vekst for de journalistiske produktene og utvikling av konferansevirksomheten i Norden. Fastighetsnytt tar også over design- og reklamebyrået Blake AS, som er spesialisert på eiendomsmarkedets aktører, prosesser og kommunikasjonsutfordringer.

Fastighetsnytt er en del av Bonnier News’ forretningsområde Di-gruppen og omfatter også publikasjonen Byggindustrin. Fastighetsnytt og Byggindustrin arrangerer sammen Construction Summit og møteplassen Business Arena, som er i flere svenske storbyer.

– Jeg er veldig glad for at vi kunne lande denne avtalen. Gjennom kjøpet av Estate Media tar vi et nordisk grep om den interessante eiendomssektoren. Jeg er overbevist om at Fastighetsnytt og Byggindustrin har mye å lære av Estate Media og vise versa. I Di-gruppen får vi nå vår første virksomhet utenfor Sverige, noe som også er spennende, sier Peter Fellmann, direktør for Di-gruppen.

Han mener Fastighetsnytt og Estate Media kompletterer hverandre innenfor flere områder. Estate Media har en ledende stilling i Norge og Danmark når det gjelder eiendomsjournalistikk, med spesielt fokus på næringseiendom. Selskapet arrangerer også gode konferanser og har kommet langt i utviklingen av digitale produkter. I tillegg eier Estate Media majoriteten av design- og reklamebyrået Blake AS som har en tydelig posisjon som leverandør av kreative kommunikasjonstjenester til eiendomsbransjen.

– FastighetsNytt er utvilsomt den aktøren som matcher Estate Media best og for utenlandske investorer fremstår Norden som ett marked. Estate Media har mange dyktige ansatte som har jobbet i selskapet over tid. Sammen med FastighetsNytt besitter vi lokal kunnskap og gode nettverk i hvert land, og sammen dekker vi hele Norden som marked. Estate Medias strategi har i lang tid vært å satse nordisk, så dette er en stor dag for oss, sier Trond Valle.

– Med lang erfaring fra de store design- og reklamebyråene har vi rendyrket Blake til å bli et byrå med spesialkompetanse på eiendomsbransjen. Vi har unik innsikt og kompetanse om alle aspekter rundt eiendom, og bruker all vår energi til å skape merverdi for kundene våre. Med ny eier er det naturlig å se på nordiske muligheter og prosjekter, også for Blake, sier daglig leder i Blake, Henrik Hagelsteen.

Kjøpet av Estate Media gir begge virksomhetene en sterk posisjon til videre utvikling av konferansedelen i Norge og Danmark.

– Gjennom en ny og stor profesjonell eier, vil vi ytterliggere forbedre tilbudet til våre kunder. Vi vil øke satsningen på våre digitale produkter, og nyte godt av et stort selskaps muskler. Impulser og kunnskap fra en stor profesjonell aktør, med et nordisk nedslagsfelt, vil være verdifullt for utviklingen av både våre konferanser og våre medieprodukter sier Jan Erik Pedersen, kommersiell direktør i Estate Media.

– Vi vil sammen utvikle oss og tilby økt bredde til våre nordiske kunder. Vi vi lære mye av hverandre når det gjelder journalistikk, konferanser og eventer, medier og utvikling av digitale produkter, sier Peter Lingmerth, sjef for Fastighetsnytt.

Saga Corporate Finance AS har vært finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Ro Sommernes har vært juridisk rådgiver for selger i anledning transaksjonen.

Advokatfirmaene Roschier og Sands har vært juridiske rådgivere og Deloitte vært finansiell rådgiver for kjøper i anledning transaksjonen.

Powered by Labrador CMS