FLERE BOLIGER: Enda et næringsbygg på Ensjø kan erstattes av nye boliger.
FLERE BOLIGER: Enda et næringsbygg på Ensjø kan erstattes av nye boliger.

Kolberg og Solon kjøper på Ensjø - kan utvikle 190 boliger

De to selskapene skal samarbeide om å utvikle et boligprosjekt i Ensjøveien 12 og håper å være i markedet med boligene allerede sommeren 2024.

Publisert Sist oppdatert

Kolberg og Solon har inngått avtale om et 50/50 samarbeid om å utvikle boligprosjekt på Ensjø i Ensjøveien 12. Samarbeidet omfatter feltene B11 og B12 i kjerneområdet på Ensjø.

Feltene er ferdig regulert med tillatt bruksareal på inntil 15.100 kvadratmeter, noe som kan gi 180-190 nye boliger.

– Vi er svært fornøyde med å inngå samarbeid med Kolberg om utviklingen av et flott boligprosjekt på Ensjø. Ensjø har utviklet seg til å bli en attraktiv bydel og boligområde i Oslo. Transformasjonen fra bilby til boliger har vært svært vellykket, og vi gleder oss til å sette vårt preg på det, sier adm.dir. i Solon, Jørgen Stavrum.

Kolberg har vært aktive på Ensjø i flere år, og eier blant annet Ensjøveien 17, som blant annet huser Barglass. Kolberg og Solon har ambisjoner om å skape et prosjekt med gode og attraktive kvaliteter som kan stå seg over tid.

– Solon er et selskap med fokus på kvalitet, arkitektur og egenart, og vi har i Kolberg fått en partner med samme visjon, sier Jørgen Stavrum.

Arbeidet med utviklingen starter umiddelbart, og prosjektet kan være klart for salg før sommeren 2024, med en mulig byggestart første halvår 2025.

– Vi ser virkelig frem til å komme i gang med andre fase av utviklingen av våre eiendommer på Ensjø. Med Solon med på laget er vi trygge på at utviklingen vil være attraktiv for både boligkjøpere og nærområdet for øvrig, forteller Kristian Kolberg.

Powered by Labrador CMS