Aktuelt:

VIL KJØPE: Erik Selins børsnoterte eiendomsselskap Balder har lagt inn bud på Entra.

Balder klare med Entra-budet

Balder har endelig kommet med det lovede budet på Entra-aksjen.

Publisert

Det var i midten av oktober at det det svenske eiendomsselskapet Balder meldte at det hadde passert budgrensen i Entra. Etter å ha kjøpt drøye 600.000 Entra-aksjer, hadde Balder en eierandel på 33,67 prosent, og selskapet meldte dermed at det ville komme med et obligatorisk bud på Entra.

Nå har Fastighets AB Balder kommet med budet på Entra. Det svenske børsnoterte eiendomsselskapet tilbyr Entra-aksjonærene 202,50 kroner per aksje. Tilbudsprisen tilsvarer 205 kroner inkludert utbyttet på 2,50 kroner som ble betalt ut til aksjonærene i oktober. Tilbudsperioden løper fra 9. november til klokken 16:30 den 7. desember.

Styret i Entra har oppfordret sine aksjonærer til å vise varsomhet med handel i aksjen og ikke gjøre grep som kan redusere deres muligheter for å få maksimalt ut av aksjene. Aksjemarkedet ser ut til å forvente et høyere bud på Entra. Mandag endte Entra-aksjen på 208,60 kroner, som er godt over budet fra Balder.

Samtidig som Balder vil kjøpe Entra, er Entra en av aktørene som ønsker å kjøpe Oslo Areal. Flere av eiendommene til Oslo Areal passer godt inn i porteføljen til Entra, og det er grunn til å tro at man kan få en rask avklaring på en mulig transaksjon. Norwegian Property er også trukket frem som en potensiell kandidat til å kjøpe Oslo Areal.

Powered by Labrador CMS