VIL BETALE MINDRE: Apple vil ha husleiekutt i Storbritannia.
VIL BETALE MINDRE: Apple vil ha husleiekutt i Storbritannia.

Apple med knallharde husleiekrav

Apple krever en halvering av husleien i britiske kjøpesentre.

Publisert

Det skriver avisen The Sunday Times. Techgiganten, som tjente 55,3 milliarder dollar i fjor, har bedt gårdeierne i sine 38 butikker i Storbritannia om å få reduksjon i husleien på opptil 50 prosent. Som motytelse vil Apple tilby gårdeierne og kjøpesentrene å forlenge leieperioden med noen år.

Apple stengte alle sine butikker da koronaviruset rammet verden, men til tross for det oppnådde selskapet en salgsvekst på 11 prosent til 59,7 milliarder dollar i andre kvartal. Selskapet har meldt om «fenomenal etterspørsel» etter iPhone og iPad på nett mens samfunnet har vært stengt.

Apple vil forsøke å få sine husleier ned på linje med andre retailere i Storbritannia. Flere av dem har oppnådd husleiekutt når eierne av kjøpesentre og handelslokaler har forsøkt å forhindre tomme lokaler.

Apples butikker er svært lønnsomme, og flere gårdeiere er ifølge The Sunday Times villige til å strekke seg langt for å beholde leietakeren. Samtidig er selskapets forslag om husleiekutt rettet mot flere eiendommer hvor det er flere år igjen av leiekontrakten, noe som gjør at gårdeiere ikke blir tvunget til å ta en beslutning akkurat nå.