Tror fortsatt på høyhus

Orkla håper fortsatt på 21 etasjer for sitt nye hovedkontor på Skøyen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev mandag at Orkla møter tøffe rekkefølgekrav for å få godkjent planene om et nytt hovedkontor i Drammensveien 149. Dette er planer som Plan- og bygningsetaten høsten 2014 sa blankt nei til. 

Kommunikasjonsdirektør Håkon Mageli i Orkla skriver i en epost til NE nyheter at for tiden er rekkefølgekravene ute på høring.

«Vi er i utgangspunktet positive til å møte kommunen og drøfte vilkår for en utbyggingsavtale», opplyser Mageli i eposten.

– Har dere regnet på hvor mye disse kravene vil koste?– Dette blir en forhandling med kommunen, basert på rekkefølgekravene som nå er ute på offentlig høring. Det er derfor for tidlig å si noe om dette.

– Hvor står prosjektet i dag?– På nåværende tidspunkt er rekkefølgekravene ute på høring, med frist 10. august. Vi avventer deretter en politisk avklaring.

– Tror dere fortsatt det er mulig å få føre opp et nybygg i 21 etasjer?– Vi har gjennomført en lang og grundig utredning av alle relevante forhold og mulige alternativer knyttet til utbyggingen. Basert på utredningen, mener vi at vårt forslag er den beste løsningen for Drammensveien 149.

– Når håper dere nå på en innflytting?– Vi håper på en rask politisk avklaring, slik at vi kan flytte inn i nye lokaler så fort som mulig, svarer Mageli.

Orkla fremleier for tiden 18 600 kvadratmeter i Nedre Skøyen vei 24-26 av Evry frem til 2016. Denne avtalen må høyst sannsynlig forlenges, ettersom bare byggetiden for et nytt hovedkontor vil ta 18-24 måneder. Utleier Norwegian Property vurderer å gjøre om denne eiendommen til boliger, en avgjørelse som tas i løpet av kort tid.

Powered by Labrador CMS