Vitaminveien 1 er blitt omprofilert til Storogården. Nå tar Malling & Co Eiendomsfond prosjektet videre. (Ill.: Grape Archtiects)

Storsalg på Storo

Realkapital Investor har solgt Vitaminveien 1 til Malling & Co Eiendomsfond.

Publisert Sist oppdatert

Det var i mars i fjor at Realkapital Investor kjøpte Vitaminveien 1 på Storo fra OBOS Forretningsbygg for en eiendomsverdi på 523 millioner kroner. Etter å ha utviklet og omprofilert eiendommen til Storogården, og reforhandlet og forlenget mange av leieforholdene, selger Realkapital Investor nå eiendommen til Malling & Co Eiendomsond.

– Vi opplever interessen på Storo som meget sterk både fra leietakersiden og investorer. Siden vi kjøpte, har leiemarkedet styrket seg og interessen har vært sterk for det produktet vi har å tilby, sier Andersn Aasand, ansvarlig for eiendommen hos Realkapital Investor.

Eiendommen er på 21 000 kvadratmeter og har leietakere som Sector Alarm, GE Healthcare og Redpill Linpro. Det er gitt rammetillatelse for utbygging av et nytt bygningsvolum i glass i ni etasjer som binder sammen dagens to blokker. Realkapital Investor har fått hjelp av Realkapital Utvikling og Grape Architects i prosessen. Byggingen starter snart, og Malling & Co Eiendomsfond tar over prosjektet.

– Vi er enige med selger om å ikke opplyse om salgssummen. Men vi er godt fornøyd med kjøpet og har stor tro på beliggenheten. Dagens leieinntekter er ca. 30 millioner kroner, og når bygget er fullt utleid, kommer vi et sted mellom 45 og 50 millioner, sier managing partner Mads Mortensen i Malling & Co Investment Management til Estate Nyheter.

Det er Akershus Eiendom som var megler i transaksjonen, og Haavind og Thommessen var juridiske rådgivere for henholdsvis selger og kjøper.

Malling & Co Eiendomsfond har som mandat å investere i lavrisikoeiendommer i de største byene i Norge. Investorene er institusjonelle aktører som pensjonskasser, stiftelser og forsikringsselskaper.

Vi skulle gjerne eiet eiendommen videre, men slik prosjektet blir nå passer det utmerket for en langsiktig eier og det var et naturlig tidspunkt for eierskifte idet spaden skal stikkes i jorda. Det har vært en fin reise og utviklingen på Storo har vært stor den siste tiden. Når tilbygget ferdigstilles vil også Skanska sitt prosjekt i Vitaminveien 4 stå ferdig og dette sammen med mer utadrettet virksomhet i Storogården vil skape mer liv på Storo, sier Aasand.

HIG International Advisors har vært Realkapital Investors partner og hovedinvestor i prosjektet.

Powered by Labrador CMS