Lakkegata 3 har fått svenske eiere.
Lakkegata 3 har fått svenske eiere.

Solgt til svensk eiendomskjempe

Skanska har solgt Lakkegata 3 for 418 millioner kroner til Balder, som gjør sin andre eiendomsinvestering i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha kjøpt Lakkegata 3 høsten 2016, har Skanska gjennomført en rask totalrehabilitering av eiendommen og utviklet et leilighetshotell som står ferdig denne sommeren. Nå er eiendommen solgt til Balder Fastigheter Norge AS for en brutto eiendomsverdi på 418 millioner kroner. Det er Cushman & Wakefield Realkapital som har vært selgers rådgiver.

– Det ble et bra prosjekt for oss, og vi håper både leietaker og kjøper blir fornøyd, sier konserndirektør Thorbjørn Brevik i Skanska Eiendomsutvikling til Estate Nyheter.

– Balder er svært fornøyde med å kunne øke sin tilstedeværelse på det norske markedet, spesielt med en så sentral eiendom som dette. Det er i tillegg gledelig at vi nå også kan gjøre forretninger med Skanska Norge, i og med at vi allerede gjør forretninger med Skanska i både Sverige og Danmark, sier finanssjef i Balder Marcus Hansson.

Prosjekter har 162 hotelleiligheter som skal leies ut på lengre kontrakter til reisende og pendlere i forretningsmarkedet. Det er Forenom som har leid mesteparten av bygget.

– Forenom har leid 85 prosent av bygget. Det er ledige arealer i førsteetasje som skal leies ut til handel, service og restaurantvirksomhet. Vi vil skape et mer spennende gateløp utenfor, sier Brevik.

Han forteller at bygget ble strippet helt ned under rehabiliteringen.

– Det var et lett bygg å jobbe med. I stedet for å åpne fasaden for å få inn badekabiner, åpnet vi taket og bygde oss ned i bygget, sier Brevik.

Powered by Labrador CMS