Gunnar Knudsens vei 90 er solgt til et syndikat. (Foto: Google Street View)
Gunnar Knudsens vei 90 er solgt til et syndikat. (Foto: Google Street View)

Solgt til et syndikat

En av de aller siste eiendommene i Storebrand Eiendomsfond er solgt til et Castelar-syndikat.

Publisert

I et aksjonærbrev skriver Storebrand Privat Investor ASA (Storebrand Eiendomsfond) at fondets to gjenværende eiendommer er i ferd med å bli solgt. Ifølge brevet er det inngått avtale om å selge Gunnar Knudsens vei 90, og det gjenstår kun en due dilligence.

Nå kan Estate Nyheter fortelle at eiendommen er blitt solgt til Telemark Logistikkbygg AS, et syndikat satt opp av Castelar Corporate Finance. Ifølge et informasjonsmemorandum for syndikatet er kjøpesummen 184,85 millioner kroner før en skatterabatt på 9,52 millioner. Netto kjøpsyield er anslått til 6,5 prosent.

Gunnar Knudsens vei 90 ligger i Telemark mellom Skien og Porsgrunn, langs fylkesvei 32 og Vestfoldbanen. Eiendommen har vært sentrallageret til Expert (leiekontrakt utløper 31. desember 2017, og vil fra nyttår bli Skeidars nye sentrallager for sørregionen. Leiekontrakten er barehouseavtaler, som gir lave og forutsigbare eierkostnader. Eierkostnadene for 2017 er budsjettert til 380 000 kroner, mens de for 2018 er anslått til 240 000 kroner. Nedgangen kommer som følge av at leietaker Skeidar skal dekke eiendomsskatten. 89 prosent av kombinasjonseiendommen på 16 510 kvadratmeter er lager, mens 11 prosent er kontorareal.

Det er SPG Corporate Finance som har vært megler for eiendommen.