Skal fylle opp 10 500 m2

Foss & Co Næringsmegling har fått oppdraget med å fylle opp 10 500 kvadratmeter i Papirbredden 3 i Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Papirbredden-prosjektet startet fordi det var et behov for mer plass til høyskolene i Drammen, og byen hadde behov for nye lokaler. I 2004 kjøpte Drammen kommune tomten Grønland 58 og 51/53 av Union Eiendomsutvikling.

Felles for leietakere i byggene på Papirbredden er at de driver under hovedområdene kunnskap, innovasjon, kompetanse og kultur. I bydelen Grønland i Drammen, som blant annet omfatter Papirbredden og Union Brygge, finner vi blant annet Høyskolen i Buskerud og Telemark, NAV, Arbeidstilsynet og Innovasjon Norge som leietakere.

I 2005 ble Papirbredden Eiendom dannet som et aksjeselskap, der Entra eier 60 prosent og Drammen kommune 40 prosent. Byggingen startet i april samme år, med innflytting i januar 2007.

Sommeren 2011 var Papirbredden 2 på Grønland 51 ferdig. Dette er et passivhus med energiklasse A. I juni 2012 fikk Entra Eiendom diplom av medeier Drammen kommune for prosjektet.

Nå er det klart for bygging av det tredje og siste kontorbygget, Papirbredden 3 (se illustrasjon), med adresse Grønland 53. Bygget blir et flerbrukerbygg i syv etasjer med drøyt 10 500 kvadratmeter med kontorarealer og vil ha seks kontoretasjer, samt en mindre takterrasse.

Papirbredden 3 vil få felles takterrasse med tvillingbygget Papirbredden 2 og også en felles kantine. Hver etasje er i snitt på 1500 kvadratmeter. Det blir passivhusstandard og en avansert energisentral med varmepumpe, samt kjøling fra GEO-brønner.

Papirbredden 3 skal etter planen stå ferdig fjerde kvartal 2015, forutsatt byggestart 3. kvartal 2014.

Illustrasjon: Entra Eiendom

Powered by Labrador CMS