Microsoft til Eufemia

Microsoft flytter til det nye storprosjektet Eufemia til Oslo S Utvikling.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Eiendomsutvikleren lanserte for to år siden nybygget (se illustrasjon), som totalt blir på hele 25 000 kvadratmeter.

Bygget blir liggende tvers overfor DNB-byggene i Barcode-rekken og får både eksponering mot Dronning Eufemias gate og tverrgaten Haakon Vs gate. Sistnevnte gate er det sør-nordgående gateløpet som tidligere ble kalt Sørenga eller Sørenggata og en del av Ring 1.

I sommer ble det kjent at PwC blir en stor leietaker i Eufemia fra og med mai 2019, etter at de i mange år har leid av Braathen Eiendom i Dronning Eufemias gate 8. http://www.estatenyheter.no/2016/07/01/fra-bjorvika-til-bjorvika/ PwC skal leie 9500 kvadratmeter i «Eufemia».

Og nå har Oslo S Utvikling signert en tilsvarende stor kontrakt med Microsoft, som flytter 200 ansatte fra dagens lokaler i Torggata 2-4-6, en eiendom som Olav Thon rustet opp i 2010.

Verre er det trolig for KLP Eiendom som mister Microsofts hovedkontor i den totalt 17 150 kvadratmeterstore Lysaker Torg 45. Lysaker er ett av områdene i Oslo-regionen som sliter med den høyeste arealledigheten.

350 Microsoft-ansatte flytter herfra i mai 2019, og det var nok neppe det KLP så for seg da de kjøpte eiendommen. Lysaker Torg 45 var nemlig en av eiendommene som KLP forsommeren 2015 overtok fra Aberdeen Eiendomsfond Norge II i et porteføljesalg.

550 Microsoft-ansatte på 9600 kvadratmeter skulle tilsi 17-18 kvadratmeter per ansatt. Oslo S Utvikling kan nå glede seg over at Eufemia i praksis er mer eller mindre utleid.

– Vi har fylt opp 20 000 av 22 000 kvadratmeter. Totalt kommer det til å jobbe 1200 personer i bygget, sier adm. direktør Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling til Finansavisen om Eufemia. Når det gjelder leienivået, er det «godt over 3000 kroner kvadratmeteren.

Bladet NæringsEiendom har for øvrig i desemberutgaven en større artikkel om «Eufemia». Thorsen signaliserte her at de håpet å lande en leiekontrakt med en stor leietaker om ikke altfor lang tid.

Illustrasjon: A-lab