SKAL VOKSE: Bertel O. Steen Eiendom er i ferd med å utvikle eiendommer for rundt 500 millioner. (Foto: Bertel O. Steen)

Bygger eiendommer for 500 millioner

Bertel O. Steen har eiendommer for 3,2 milliarder, men er i ferd med å utvide porteføljen med et større logistikkbygg, samt et nytt bilhus.

Publisert

– Vi har en lang liste med utviklingsprosjekter, men ingenting som får effekt på tallene være ennå, sier administrerende direktør i Bertel O. Steen Eiendom, Øivind Solbakken.

Flat utvikling

Bertel O. Steen-konsernet kunne i går fortelle om ny rekord både på topp- og bunnlinje i 2017. Konsernet oppnådde en omsetningsrekord på 16,7 milliarder kroner, noe som var opp med 2,4 milliarder fra 2016, samt er rekordhøyt driftsresultat på 555 millioner kroner.

For eiendomsselskapet er utviklingen mer på det jevne. Selskapets eiendomsportefølje verdsettes til 3,2 milliarder kroner og har samlede leieinntekter på 230 millioner kroner. Resultatet ble på 113 millioner kroner.

– Vi har en ganske flat utvikling. Utviklingsprosjektene vi er i gang med vil ikke få effekt før i 2019 og 2020, sier Solbakken.

Har blitt spurt om å selge

Utviklingsprosjektene han snakker om er først og fremst et større logistikkbygg på 18.000 kvadratmeter som de er i ferd med å bygge på Berger i Skedsmo kommune. Her har de inngått kontrakt med Skanska verd 220,5 millioner kroner og bygget skal overleveres i november.

– Vi har allerede blitt spurt om vi ønsker å selge bygget, men konsernet har gått fra å leie til å eie byggene våre selv. Logistikk er viktig for oss og derfor kommer et salg ganske langt nede på listen, sier Solbakken.

I tillegg har de også et nybyggprosjekt på Lørenskog. Her bygger de et nytt bilhus på 8000 kvadratmeter rett ved siden av konsernets hovedkontor.

– Her har vi nylig inngått kontrakt med Norsk stålbygg. Entreprisekontrakten har en verdi på cirka 150 millioner kroner. Bygget skal stå ferdig i andre halvår 2019, sier Solbakken.

Betydelige ambisjoner

Selskapet har tidligere gått ut og signalisert betydelig ambisjoner når det gjelder eiendom. Fra å en eiendomsportefølje på cirka 2,5

– Ambisjonen er å doble verdien innen eiendom fra 2,5 til 5 milliarder fram mot 2020, sa konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen AS, i en artikkel på selskapets egne hjemmesider i 2016.

Nå verdsettes eiendomsporteføljen altså til 3,2 milliarder kroner, så de er på vei. Med de nye prosjektene som nå er i ferd med å realiseres tar de nye skritt på veien mot fem milliarder.

– Vi har en rekke andre prosjekter på gang også, men det er foreløpig for tidlig å gå i detalj om disse, sier Solbakken som begynte i selskapet i 2016, nettopp for å ta en tydeligere posisjon når det gjelder eiendom.

Powered by Labrador CMS