Aktuelt:

49.000 KVM: Med et planlagt totalareal på 49.000 kvadratmeter, utvides dagens anlegg med ca. 10.000 kvadratmeter.

Advansia signerer avtale for Ocean Space Center

Advansia har vunnet oppdraget for konsulentstøtte til Statsbyggs byggherreorganisasjon for utviklingen av Ocean Space Centre.

Publisert

Senteret posisjonerer seg som ett av verdens mest avanserte anlegg for forskning og utdanning, og blir det nye nasjonale kunnskapssenteret for havromsteknologi.

Ocean Space Centre blir viktig for verdiskapningen i og omstillingen av havnæringene lokalt, nasjonalt og globalt. Gjennom utvikling av kunnskap og teknologi skal senteret bidra til den grønne omstillingen av havnæringen og sikre Norges posisjon som ledende havnasjon.

Vibeke Skaiaa, seksjonssjef samfunn og kultur i Advansia.

Ocean Space Centre skal etableres på Tyholt i Trondheim. I dag huser tomten Institutt for marin teknikk ved NTNU og SINTEF Oceans virksomhet. Deler av dagens anlegg skal rehabiliteres, mens det meste blir nybygg.

Som en del av kontrakten skal Advansia levere en rekke tjenester og kompetanse innen prosjektledelse, inkludert innkjøpere, prosjektleder kvalitet, systematisk ferdigstillelse, ITB, FDVU, økonomi- og dokumentcontrollere og byggeplasslogistikk. Advansia er allerede planprosjektleder og byggesaksrådgiver i prosjektet.

- Vi ser frem til å bidra videre med mer av vår ekspertise i planleggingen og utviklingen av Ocean Space Centre. Dette er et avansert og omfattende prosjekt med stor samfunnsnytte, og vi er stolte av å bidra med et komplett team, uttaler Vibeke Skaiaa, seksjonssjef samfunn og kultur i Advansia, i en pressemelding.

Ocean Space Centre vil bestå av tre ulike bygg som gir NTNU og SINTEF tilgang til fasiliteter og lokaler i verdensklasse. Dette inkluderer blant annet våte og tørre laboratorier, komplekst teknisk brukerutstyr, verksted, undervisningslokaler, kontor og møtelokaler.

Med et planlagt totalareal på 49.000 kvadratmeter, utvides dagens anlegg med ca. 10.000 kvadratmeter. I tillegg til selve senteret er det planlagt teststasjoner i havet, både rundt øyene Hitra og Frøya, samt utenfor Ålesund og Trondheim.

Powered by Labrador CMS