Aktuelt:

PÅ PLASS: Monica Bellika Esaiassen og Morten Breinholt Christensen er på plass på det nye kontoret i Silkeborg.
PÅ PLASS: Monica Bellika Esaiassen og Morten Breinholt Christensen er på plass på det nye kontoret i Silkeborg.

A-lab satser i Danmark

A-lab ekspanderer og etablerer seg i det danske markedet.

Publisert

– Danmark er litt foran oss på en del områder, arkitektur er det ene. Konkurransemessig er de helt i toppsjiktet. Det gjør det ekstra spennende for oss å etablere oss her. Målsetningen er å bli like flinke som danskene i Danmark, sier grunder og daglig leder av A-lab, Geir Haaversen.

Den danske satsingen følger dermed opp etableringen av eget kontor i Frankrike i 2021 og Portugal i 2016.

Han er tydelig på at de ikke etablerer et norsk kontor i Danmark, men et dansk kontor i Danmark. Det er de to erfarne A-lab-arkitektene, danske Morten Breinholt Christensen og norske Monica Bellika Esaiassen, som nå sitter bak hver sin pult i Silkeborg på Jylland.

– Det som gjør dansk design helt spesielt, er holdbarheten over tid og forståelsen av å investere i kvalitet som varer, i stedet for å tenke kortsiktig. Det er en utrolig bærekraftig tilnærming av høy verdi, som vi kan lære mye av, sier Morten Breinholt Christensen, som fikk sin arkitektutdanning i Danmark og arbeidet, både COBE Architects og We Architecture, før han flyttet til Norge.

A-lab har ambisjoner om å jobbe med byutviklingsprosjekter som har stort fokus på bærekraft. Monica Bellika Esaiassen understreker at A-labs brede erfaring fra store og komplekse byutviklingsprosjekter, som alt fra masterplanen for Barcode og bygulvstrategien til Bispevika, til den pågående utviklingen av Lilleakerbyen og transformasjonen av Økern og Galleri Oslo, gir firmaet en fordel i møte med dansk byutvikling.

– For hvert prosjekt har vi tilegnet oss unik kunnskap som vi mener også kan være med på å svare på aktuelle og fremtidige utfordringer innenfor byutvikling i Danmark. Gjennom årene har vi skapt gode relasjoner til flere danske kontorer, og vi håper vi kan innlede mange nye og spennende samarbeid som vil lede til gjensidig kunnskapsutveksling, sier Monica Bellika Esaiassen.

Powered by Labrador CMS