UTVIKLING: Når Schibsted Trykk forlater Nydalen i 2025, vil Obos bevare deler av anlegget.
UTVIKLING: Når Schibsted Trykk forlater Nydalen i 2025, vil Obos bevare deler av anlegget.

700 nye leiligheter, grendehus og park i Nydalen

Obos vil bygge 700 nye leiligheter på den store industrieiendommen.

Publisert Sist oppdatert

Nylig sendte Obos inn sitt planforslag for Sandakerveien 121 i Nydalen i Oslo, et prosjekt som ble varslet i 2017. Denne adressen har lenge huset Schibsted Trykk, og den gangen var det snakk om rive trykkeriet og bygge 1.100 leiligheter på den 43,7 mål store tomta.

TRYKKERI: Schibsted har holdt hus her i mange år, men ville selge allerede i 2010.
TRYKKERI: Schibsted har holdt hus her i mange år, men ville selge allerede i 2010.

Planforslaget som nå er levert kommer etter en omfattende prosess med blant annet Oslo kommune og Avantor.

Vi ha park

I tillegg til å realisere kollektivnære boliger har det å sikre en størst mulig park i Nydalen innenfor rammene som gjelder for området vært viktig, hevdes det i en pressemelding.

– Vårt nye prosjekt gir gode boliger i et grønt, aktivt og spennende bomiljø. Vi har planlagt for stor variasjon av boliger som skal treffe de som ønsker å bo sentralt i Oslo med en stor park og marka i umiddelbar nærhet, sier utviklingssjef Anders Skauge i Obos Nye Hjem om de 700 boligene de vil bygge.

I utviklingen av Sandakerveien 121 har giganten hatt medvirkning med naboer og interessenter for å lytte til lokalmiljøet og avdekke hvilke behov som finnes. Dette arbeidet fortsetter utover høsten.

– Vi gjennomførte flere runder med digital medvirkning under pandemien og det er avholdt møter med naboer. Planforslaget skal på offentlig ettersyn høsten 2022, og da ønsker vi å invitere interessenter og naboer til en åpen dag hvor prosjektet blir presentert og vi kan fortsette dialogen, påpeker Skauge.

Urbant grendehus

Allerede i 2010 ønsket Schibsted Trykk selge trykkeriet i Nydalen. Når aviskonsernet låser døra for siste gang i 2025, vil Obos at deler av anlegget skal bevares og transformeres til en storstue for bydelen.

– Vi har sammen med kommunen, arkitekter og andre rådgivere arbeidet for å få på plass et prosjekt med unike kvaliteter. Sammen med bydel Nordre Aker har vi samlet lokale lag, foreninger og politikere, og diskutert hvordan vi kan løfte et område som er sterkt utbygget over de senere årene. Ombygging av trykkerihallene har blitt svært godt mottatt. Vi ønsker å gjøre hallene til et urbant grendehus og skape en god kobling til parken som er planlagt, sier Skauge.

Ifølge pressemeldingen er 2.000 kvadratmeter i trykkerihallene tiltenkt aktiviteter for de som bor i området, samt muligheter for kafeer, verksteder og annen næring. I tillegg til boliger i den konverterte bebyggelsen. Obos er nå i dialog med Bydel Nordre Aker og andre interessenter for samarbeid om tilbud og tjenester i trykkerihallene.

I planforslaget forplikter boligselskapet seg også til å bidra til etablering av en offentlig park på 11,5 mål.

Powered by Labrador CMS