VINDTUNNEL: Kom fly med meg, heter forslaget til Mads Engh Juel. Han vil gi folk muligheten til å fly i vektløs tilstand på toppen av Oslo.
VINDTUNNEL: Kom fly med meg, heter forslaget til Mads Engh Juel. Han vil gi folk muligheten til å fly i vektløs tilstand på toppen av Oslo.

205 forslag til ny toppetasje

I våres ba KLP om ideer til hva toppetasjen i Biskop Gunnerus gate 14 B i Oslo kan fylles med.

Publisert Sist oppdatert

Der den gamle postterminalen i Oslo ligger i dag skal KLP Eiendom bygge høyhuset BG14B –  et kombinert kontor- og hotellbygg. For noen måneder siden utlyste selskapet en åpen konkurranse og ba om forslag til konsept og innhold for toppetasjen

– I toppetasjen har vi som ambisjon å få til noe helt unikt, noe som kommer allmenheten til gode; en arena for bedre samfunnsutvikling der noen av de viktigste temaene i vår tid kan behandles og formidles, melder KLP Eiendom.

LES OGSÅ: Vil bygge 78.000 kvadratmeter

Nå har de fått inn 205 bidrag med et stort spenn av ideer var enormt fra internasjonale organisasjoner og lokale engasjerte ildsjeler. Tre vinnere får 100.000 kroner hver, og en aktør får til slutt gratis husleie i toppen i 10 år.

– Forslagene har stor spennvidde. Miljø og innovasjon, opplevelser og inkludering er alle temaer som dekkes i bidragene. Alt fra å hjelpe de svakeste i samfunnet til høyteknologisk forskning. Det er utrolig gøy at det er så mye forskjellig og så mange gode forslag. Det har kommet inn bidrag fra både enkeltpersoner og store organisasjoner som viser kreativitet og gode intensjoner. Her er det mye å ta tak i for juryen, sier direktør for eiendomsutvikling i KLP, Eskild Rolstad.

LES OGSÅ: Klager på fremdriften i megaprosjekt

BG14B får arbeidsplasser, forretninger, serveringssteder, hotell, kulturvirksomhet og nærmere 2.000 sykkelparkeringsplasser i umiddelbar nærhet til Oslo Sentralbanestasjon.

– Det er bred enighet om at det er riktig å fortette på knutepunktet. Mange mennesker på knutepunktet avlaster lokaltrafikken, reduserer klimagassutslippene og gir liv til et område som i dag ikke i tilstrekkelig grad er i bruk, påpeker Rolstad.